4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Bodrum'un altyapısı 10 yıl rahat

BODRUM ALTYAPISI 10 YIL RAHAT

Yerli ve yabancı turistlerin gözde eğlence merkezi durumundaki Muğla’nın bodrum ilçesindeki alt yapı terfi merkezleri yüzde 10’luk randımandan yüzde 100’e çıkarıldı.

Bodrum’da bulunan terfi merkezleri, eskimiş altyapı ile biriken kumun, motorların ve pompaların çalışmasını engellemesiyle verimsiz hale gelmişti.

Bodrum Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla, yıllardır yüzde 10 randımanla çalışan terfi merkezlerinin kapasitesini yüzde 100 seviyelerine çıkardı. Müdürlüğün yaptığı açıklamaya göre bu çalışma sayesinde 10 yıllık rahatlama sağlanmış ve enerji tasarrufu da gerçekleştirilmiş oldu.

İçmeler Arıtma Tesisi’nin teknik personelinin görev aldığı çalışmalarda, 6 terfi merkezinde her kuyudan ortalama 30 ton kum çıkarılırken, bu kumlar tahliye edilerek, tesislerin gücü arttırıldı. Önceden zemine oturtulmuş kuyulardaki motorlar da hurdalıktaki artık malzemelerle yapılan zeminlere oturtularak daha verimli çalışmaları sağlandı. Bodrum’a derin bir nefes aldıracak bu çalışmalar Bodrum Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından 10 gün gibi kısa bir süre içinde tamamlandı.

BODRUM ALTYAPISI 10 YIL RAHAT
İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2010 Cumartesi 15:07:04
Güncelleme :27 Şubat 2010 Cumartesi 18:46:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?