6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Bodrum'un işyeri envanteri çıkarılıyor

Bodrum Ticaret Odası, Dokuz Eylül Üniversitesi Avrupa Topluluğu Uluslararası Ekonomik İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi ile birlikte Bodrum Yarımadası işyeri envanteri çıkarma çalışmalarına başladı. 

Projeyle Bodrum sınırları içerisinde işyeri envanteri çıkartılması ve değişimlerin oluşturulacak sistemle kayda alınmasının sağlanması, toplanan bilgilerden faydalanarak, çeşitli kurum, kuruluş ve üyelerin faydalanacağı rapor ve istatistiklerin oluşturulması planlanıyor. 

Ticaret Odası Toplantı salonunda gerçekleştirilen basın toplantısında, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon ve Dokuz Eylül Ünviversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Doğan, Peren Eğitim ve Yönetim Danışmanlığı Yönetim Danışmanı Cemal Bozkurt bilgi verdi. Kocadon, çalışma neticesinde Bodrum'da işyerleriyle ilgili planlamalar yapılabileceğini ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Doğan ise proje kapsamında anketörlerin 2 gün önce çalışmaya başladığını ifade ederek, "Ay sonunda anket sonuçları elimizde olacak. Böylece demografik özellikler, sosyokültürel yapı, eğitim, sağlık altyapısı, ekonomik yapı, işyeri veri analizleri, swot analizleri hazırlanacak" şeklinde konuştu. 

Bozkurt da, proje için hazırlanan bilgisayar yazılımıyla toplanan bilgilerin sürekli güncellendiğini ve sonuçların çok kısa süre içerisinde elde edilebildiğini söyledi. Projenin sonunda tespit edilen veriler, Bodrum'da planlamalar ve yeni düzenlemeler için kaynak oluşturacak.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2006 Cumartesi 11:55:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?