22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Bombalı saldırıda 6 kişi yakalandı

Ortaca İlçesinde 18 Aralık günü gerçekleşen bombalı saldırının zanlısı 6 kişi yakalandı.

Ortaca’da 18 Aralık sabahı sanayi sitesindeki bir işyerine oyuncak bebek içine bırakılan bombanın patlaması sonrası Mustafa Canyılmaz (29) isimli vatandaş hayatını kaybettiği olay sonrası soruşturmasını tamamlayan Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayla bağlantısı bulunan üçü Afyonkarahisar’da, üçü de Ortaca’da 6 kişiyi gözaltına aldı. Olayın platonik aşk nedeniyle meydana geldiği açıklanırken, patlamada ölen Mustafa Canyılmaz’ın olayla ilgisinin bulunmadığı ortaya çıktı.

Bombanın olayda hayatını kaybeden Mustafa Canyılmaz’ın abisi Ethem Canyılmaz için hazırlandığı ortaya çıkarken, soruşturma kapsamında patlamada hayatını kaybeden Mustafa Canyılmaz’ın kardeşi Ethem Canyılmaz’ın evli A.U. ile ilişkisinin olduğu ortaya çıktı. Olayla ilgili olarak ifadeleri alınan Ethem Canyılmaz ve A.U. daha sonra polis tarafından serbest bırakıldı. A.U.’nun polise verdiği ifadesinde Ethem Canyılmaz ile yasak ilişki yaşadığını kabul etmesi nedeni ile polis olayın bir aşk cinayetinden kaynaklandığı üzerinde durmaya başladı. Meydana gelen patlamanın ardından olay yerinde bulunan poşet, bombanın içine yerleştirildi bebek, kırmızı sutyen ve mektup polis tarafından incelenmeye alındı. Yapılan incelemelerde bombanın konulduğu poşette parmak izi bulundu. Parmak izinin ilçede yaşayan S.A. isimli kişiye ait olduğunun belirlenmesinin ardından polis ekipleri S.A’yı gözaltına aldı.

Polis tarafından gözaltına alınan S.A. verdiği ifadesinde; ilçede çeşitli mermer fabrikalarında işçi olarak çalışan M.A.Ş’nin, Ethem Canyılmaz ile ilişkisi olan A.U’ya platonik aşık olduğunu söyledi. Bu ifadenin üzerine M.A.Ş. polis tarafından gözaltına alındı. M.A.Ş. polise verdiği ifadesinde aşık olduğu A.U.’nun sevgilisi Ethem Canyılmaz’ı kıskandığı için bombayı hazırlattığını ancak yanlış kişinin öldüğünü itiraf etti. M.A.S polise verdiği ifadede bombanın yapılması için Afyon’da mermer ocaklarında çalışan 3 kişiden yardım istediğini, bombanın bu üç kişi tarafından yapılarak kendisine ulaştırıldığını kaydetti. Bu ifadenin üzerine Afyon’da gerçekleştirilen operasyon ile bombayı yaptıkları iddia edilen 3 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Soruşturması tamamlanan patlama olayının ardından Muğla Valisi Ahmet Altıparmak ve İl Emniyet Müdürü M. Emin Körpe açıklama yaptılar. Vali Altıparmak yaptığı açıklamada, “18 Aralık 2008 tarihinde meydana gelen patlamadan sonra Emniyet Teşkilatımız olayın üzerine kararlılıkla giderek bütün delileri topladılar. Olay yerine bir adet battal boy tabir edilen siyah naylon poşet içerisinde karton kutu ve karton kutu içinde kırmızı sutyen, bir adet aşk mektubu ve patlayıcı düzenekli bebek bırakılmıştı. Olay yerindeki metal ve kumaş parçalar toplanarak İzmir Kriminal Laboratuara gönderildi. Burada yapılan inceleme sonunda, kaya ve mermer ocaklarında kullanılan patlayıcı düzeneği olan potasyum klorat ve sodyum benzoat içeren bir tür el yapımı patlayıcı madde karışımı kalıntılar tespit edildi. Olay sonrası gerek elde edilen parmak izleri ve gerekse titizlikle sürdürülen fiziki takip çalışmaları sonrası olayla ilgisi bulunan zanlılardan S.A ve patlamada hayatını kaybeden Mustafa Canyılmaz’ın yanında daha önce çalışan M.A.Ş. isimli zanlılar yakalandı. Bu zanlılar patlamayı kendilerinin gerçekleştirdiğini itiraf ettiler. Meydana gelen patlamanın siyasi ve terör boyutunun bulunmadığı ortayla çıkarken, tamamen platonik bir aş sonrası gerçekleştirildiği anlaşıldı. M.A.Ş. isimli zanlı, ev hanımı olan A.U. isimli bayana platonik olarak aşık olduğu, patlamada ölen Mustafa Canyılmaz’ın ağabeyini kıskandığı için böyle bir yola başvurduğu ortaya çıktı” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 16:30:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Takip ediyorum IP: 88.236.160.xxx Tarih : 27.12.2008 12:46:01

Fail-imeçhul bombalama cinayetini çok kısa bir süre içerisinde aydınlatan ortaca ilçe emniyet müdürlüğü tüm personeline teşekkür ediyorum.