4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Borca kızdı, minibüsünü yaktı

VERGİ BORCUNA KIZDI MİNİBÜSÜNÜ YAKTI

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, minibüsünün vergi borçlarını ödeyemeyen bir kişi, bunalıma girerek aracını ateşe verdi. Benzini bittiği için minibüsünü tamamen yakamayan şahsı itfaiye ve polis durdurdu.

Edinilen bilgiye göre, Fethiye'de yaşayan ve minibüsüyle çalışarak geçimini sağlayan Yıldıray Öztürk(30) adlı vatandaş, bir süredir ödemekte zorlandığı minibüsünün vergi borçları nedeniyle bunalımdaydı. Kendi şoförlüğünü yaptığı minibüsünü kiralayarak geçimini sağlamaya çalışan Yıldıray Öztürk'e dün borçlarıyla ilgili ödeme yazısı ulaştı. Yıldıray Öztürk, iddiasına göre faiziyle birlikte 5 bin lirayı geçen ve ödenemez hale gelen borçlarından dolayı bunalıma girdi. Dün akşam saatlerinde 48 GH 802 plakalı

minibüsünü evinin bulunduğu Adnan Menderes Caddesi'nin ortasına park eden Öztürk, elindeki benzin bidonunu minibüsünün üzerine boşaltarak ateşe verdi. Bir kısmı tutuşan ve yanmaya başlayan aracı görenler, polise ve itfaiyeye haber verirken aracının tamamen yanmadığını gören Yıldıray Öztürk, evine benzin almaya gitti. Çevredeki vatandaşların ilk müdahaleyi yaptığı minibüsü, olay yerine gelen itfaiye söndürdü. Evinden geri dönen Öztürk ise polis ekiplerince gözaltına alınarak ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Gazetecilerin aracını neden yaktığına ilişkin soruları yanıtlayan Öztürk, "Vergi borçlarımdan dolayı arabamı yakmaya çalıştım ama benzinim yetmedi, bu kadar yakabildim" dedi.

Koltuklarının bir kısmı yanan minibüs çekiciyle otoparka çekildi.

VERGİ BORCUNA KIZDI MİNİBÜSÜNÜ YAKTI
VERGİ BORCUNA KIZDI MİNİBÜSÜNÜ YAKTI
VERGİ BORCUNA KIZDI MİNİBÜSÜNÜ YAKTI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2010 Salı 10:55:05
Güncelleme :28 Eylül 2010 Salı 15:46:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?