4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Boş salona seminer

BOŞ SALONA ‘HAYVAN SEVGİSİNİ’ ANLATTI

Hayvan Hakları Federasyonu Muğla Temsilcisi Türkan Dağdelen’in gerçekleştirdiği ‘Hayvan Hakları’ konulu seminer ilgi görmeyince; seminere neredeyse boş salona verildi.

TİGEM Dalaman Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminere Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Naim Özer, TİGEM Dalaman Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Şükrü Beyazkaya ve MHP İlçe Başkanı Bayram Altın ve çok az sayıda vatandaş katıldı.

Dünyada ilk ve tek insan türünün hayvanlara uyguladığı şiddeti haksızlıkları belgesel yapan Shauon Manson’un 2007 yılında çektiği ‘EARTHLİNGS (Dünyalılar)’ belgeseli salonda Türkan Dağdelen tarafından gösterildi. İnsan türünün, hayvan kaynaklı ürünleri elde ederken kullandığı insanlık dışı yöntemleri, hayvanların maruz kaldığı kötü muameleyi bir insanın günlük hayatında fark etmeden yaptığı ve alet olduğu olayları anlatan bir belgeseldi.

Seminerde konuşan Türkan Dağdelen, “Katılımın bu kadar az olması Dalaman için bir utanç vericidir, kaldı ki ben devletin bedava gönüllü hizmetlisi olarak çalışıyorum. Bu iş, yerel yöneticilerin görevidir, dolaysı ile mülki idare amirlerinin bana tavır koyması söz konusu olamamalı. Özellikle tüm yetkili mülki idare amirlerinin şahsen davet edilmelerine rağmen, sadece Sayın Belediye Başkanı Sedat Yılmaz’ın katılması, başka hiç bir idarecinin sunuma gelmemesi, bir talihsizliktir, ayıptır. Batıya en yakın kapılardan biri olan ve her yıl binlerce yabancı kültüre ev sahipliği yapan Dalaman için son derece üzücü ve düşündürücüdür. Kendileriniz şiddetle kınıyorum” dedi.

BOŞ SALONA ‘HAYVAN SEVGİSİNİ’ ANLATTI
BOŞ SALONA ‘HAYVAN SEVGİSİNİ’ ANLATTI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 10:25:00
Güncelleme :11 Ocak 2010 Pazartesi 11:38:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?