6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Böylesi Türk filminde olur

Muğla'nın Milas İlçesi'ne bağlı Derince Köyü'nde kır bekçiliği yapan Ali İhsan Yalçın, SSK primlerini eksik yatırdığı gerekçesiyle köy muhtarlığı hakkında açtığı davayı kazandı. Mahkemenin verdiği kararla 40 bin YTL'lik ödeyemeyen primler nedeniyle, köy muhtarlığının taşınmazlarına haciz konuldu.

Derince Köyü'nde, asgari ücretle 15 yıl kır bekçiliği yapan Ali İhsan Yalçın, 2003 yılında emekli oldu. Yalçın, emekli olduğu sırada SSK primlerinin eksik yatırıldığını ileri sürerek köy muhtarlığı hakkında Ankara İş Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkeme, primleri eksik yatıran Derince Köyü Muhtarlığı'nı haksız bularak, Yalçın'a 40 bin YTL ödemesine karar verdi.

KÖYÜN TAŞINMAZLARINA HACİZ

Köy muhtarlığı, yasal faizleriyle 40 bin YTL'yi bulan parayı ödeyemeyince Yılmaz, Milas İcra Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme Yılmaz'ın alacağına karşılık, köye ait 45 yıllık caminin, köy imamımın kaldığı lojmanın, camiye ait narenciye bahçesinin, su kuyusunun ve köye ait 5 parsellik arsanın haczine karar verdi.

Söz konusu dönemlerdeki muhtarların yaptığı yanlış ve eksik işlemler yüzünden mağdur olan şimdiki muhtar Mehmet Ali Dağ ve Derince Köyü sakinleri, borcun ödenmesi için çözüm yolu aramaya başladı. Böyle bir durumun ancak Türk filmlerinde yaşanabileceğini belirten köylüler, “Cami satılırsa, cemaat nereye gidecek?” diye soruyor. Lojmanı önümüzdeki günlerde satışa çıkartılacak olan köy imamı ise, tayinini istedi. Köylüler satışa çıkarılacak olan içme suyu kuyusunun yerine ise, yeni bir kuyu açmak için uygun bir yer aramaya başladı.

Derince köyü muhtarı Mehmet Ali Dağ, kendilerdine ilk olarak 21 bin YTL para cezası verildiğini, bunun faizleri ile 40 bin YTL'yi bulduğunu belirterek, “Yalçın ile bir şekilde uzlaşma yoluna gideceğiz. Daha önce de köye ait 25 bin YTL'lik elektrik borcunu da bu şekilde ödemiştik” diye konuştu.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2006 Cuma 15:52:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?