4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Bu da fidan izdihamı

DALAMAN’DA 5 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞACAK

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları çerçevesinde Dalaman’da 5 bin adet fidan dağıtıldı.

Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı Merkez Orman Bölge Şefliği tarafından 5 bin adetten fazla Sığla, Fıstık çamı fidanı ve Dut fidanlarını alabilmek için izdiham yaşandı.

Fidan dağıtımında sonra bilgi veren Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı Orman İşletme Şefi Mehmet Oruç; “Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası olması nedeniyle ilçe halkına çeşitli fidanlar dağıtmayı uygun bulduk. Getirdiğimiz 4 binden fazla Sığla Ağaç Fidanı, Çam Fıstığı ve Karadut fidanını İlçemizin Halk Pazarı olması nedeniyle halkın büyük ilgi göstermesiyle, çok kısa zaman içinde bitti. Tekrar fidanlığımızdan getirdiğimiz binden fazla fidanı dağıtmak zorunda kaldık. Halkımızın dağıtılan fidanlara ilgi göstermesi bizleri fazlasıyla memnun etti.

Biz Ormancılar olarak bunu yeterli görmüyoruz. Orman varlığımızı koruyup, daha da arttırmak zorundayız. Bunun için de yıl boyunca özellikle öğrenci ve gençlere yönelik olarak orman sevgisi ve bilincini oluşturmaya yönelik, eğitim faaliyetlerimiz aralıksız olarak Orman Bölge Baş Müdürlüğümüz tarafından sürdürülmektedir.

Dünya Ormancılık günü ve Orman Haftası kutlamaları çerçevesinde de aynı düşünceden hareketle faaliyetlerimizi devam ettireceğiz” bilgisini verdi.

DALAMAN’DA 5 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞACAK
DALAMAN’DA 5 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞACAK
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2010 Cuma 10:03:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?