4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Bu da kitap okuma cezası

BEŞ AY KİTAP OKUMA CEZASI ALDI

Fethiye'de, komşusuyla yaşadığı bir tartışmada karşı tarafı tehdit ettiği için 9 ay kamu hizmeti cezası alan şahsın cezası 5 ay kitap okumaya çevrildi.

 Olay, Fethiye'nin Yanıklar köyünde yaşandı. 56 yaşındaki Aliksan Çetin iki yıl önce komşusuyla tartıştı. Tartışmada tehdit olarak algılanan bir sözünden dolayı arkadaşı Çetin hakkında mahkemeye suç duyurusunda bulundu. Yaklaşık iki yıl süren mahkeme sonunda, Fethiye 1. Sulh Ceza Mahkemesi Çetin'e 9 ay kamu hizmeti cezası verdi. Sağlık sorunları nedeniyle karara itiraz eden Aliksan Çetin'in şikayetini değerlendiren mahkeme, Çetin'in denetimli serbestlik hakkından faydalanmasına karar verdi. Fethiye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Aliksan Çetin'in dokuz aylık kamu hizmeti cezasını 5 ay kitap okuma cezasına çevirdi. Mahkeme heyeti, Çetin'in her ay bir kitap okumasına karar verdi. Alınan karar doğrultusunda Aliksan Çetin günlerini şimdi evinde ve bahçesinde kitap okuyarak geçiriyor. Her ay okuduğu kitabın özetini Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ne anlatması gereken Çetin, ilk kitabı olan Gelibolu'yu bitirdi.

CEZA DEĞİL MÜKAFAT

Uygulamayı bir ceza olarak görmediğini ifade eden Çetin, kitap okumanın kendisi için mükafat olduğunu söyledi. Tartıştığı arkadaşı ile daha sonra barıştığını söyleyen Çetin, o tatsız kavgadan geriye beş kitap okuma cezasının kaldığını anlattı. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün kitap konusunda bir mecburiyeti olmadığını hangi kitabı okuyacağını kendisine sorduğunu söyleyen Aliksan Çetin, şöyle konuştu: "Şu Çılgın Türkler, Gelibolu, Latife Hanım ve Küçük Şeyler adlı kitapları okuyorum. Bunların içinden sadece Gelibolu isimli kitabın özetini heyete sunacağım. Sadece ben değil herkesin kitap okumasını isterim. Umuyorum bu tür uygulamalar da toplumdaki kitap alışkanlığının kazanılmasına fayda sağlar."

BEŞ AY KİTAP OKUMA CEZASI ALDI
BEŞ AY KİTAP OKUMA CEZASI ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2010 Perşembe 16:38:01
Güncelleme :25 Şubat 2010 Perşembe 19:13:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?