4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Bu da seyyar muhtar

BU DA ‘MOBİL’ MUHTAR

Ören Beldesi Göcekbaşı Mahallesi’nin 20 yıllık muhtarı Abdullah Tuğrul, muhtarlık hizmet binası olmaması nedeniyle elinde çantası, seyyar muhtarlık yapıyor. Mahalle sakinleri ise muhtara, cep telefonundan ulaşıyor.

Beldeye bağlı 3 mahalleden biri olan Göcekbaşı sakinleri, 4 dönemdir muhtarlık yapan Mahalle muhtarı Abdullah Tuğrul’a ulaşmanın yolunu bulmuş, ancak muhtar bu durumdan pek memnun görünmüyor.

20 yıllık muhtar olan Tuğrul; “Önceleri kendime ait berber dükkanım vardı ve mahalle sakinleri işyerime geliyordu. Emekli olduğum 2005 yılında işyerini kapattım. Başlangıçta mahalle sakinlerim çok mağdur oldu. Şimdilerde cep telefonundan ulaşarak beni buluyorlar” diyerek, pratik bir çözüm bulunduğunu söylese de, başında şapkası, elinde çantasıyla gün boyu sokakta dolaşarak zor şartlar altında hizmet vermeye çalışıyor.

Her seçim döneminin başlangıcında, resmi yollardan hizmet binası talebinde bulunduğunu belirten Tuğrul; “500 seçmeni bulunan, yaz aylarında ise nüfusu iki kat artan bir mahallede görev yapmaya çalışıyorum. Kışın yağmur, yazın da sıcak havada dolaşmak gerçekten çok zor! Genç mahalle sakinleri kimi zaman eve geliyor ya da bulunduğum yere fakat yaşlı olan mahalle sakinlerinin muhtarlıkla bir işi olduğunda ben onların yanına gidiyorum. Çarşamba günleri ise beldede kurulan pazaryerinde bulunarak vatandaşa, hizmet veriyorum.

Hizmet binası için resmi yollardan talep de bulundum fakat bugüne kadar uygun bir yer bulunamadı. Bu durumdan en fazla, resmi görevliler rahatsız. Jandarma, postacı, sağlık görevlileri ya da diğer görevliler, kimi zaman bana ulaşmakta güçlük çekiyor” diyerek, zor şartlarda fakat severek görev yaptığını belirtiyor.

BU DA ‘MOBİL’ MUHTAR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2010 Pazartesi 18:51:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?