4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Bu pazar GDO'suz!

GDO’SUZ PAZAR

Muğla’ya yaklaşık 15 km uzaklıktaki Ula ilçesinin pazarını diğer pazarlardan ayıran en önemli özelliği satışa sunulan ürünlerinin büyük bir çoğunluğunun hormonsuz ve doğal ürünler olması.

Ula pazarının tercih edilen Pazar olmasının bir başka yanı ise pazarda satışa sunulan ürünlerin yüzde 80’e varan bölümünün Ula ilçe merkezi ve bağlı köylerdeki çiftçilerin üretip günlük olarak toplayıp günlük olarak satışa sunmaları. Ula ve çevresinde birçok ürün yetişirken pazara sadece bölgede yetişmeyen çok az çeşitteki ürünler dışarıdan geliyor. Ula pazarının bu özelliğini bilen Muğla merkez ilçe, Marmaris, Gökova ve civar belde ve köylerden alışveriş için Cuma günleri Ula pazarını tercih ediyorlar.

Sık sık Pazar esnafını ziyaret ederek istek ve sorunlarını dinleyen Ula Belediye Başkanı Nadi Şenkal, doğal ve taze ürünlere ulaşmak isteyen vatandaşları Ula Pazarına davet ederken, “Pazarımızda satışa sunulan ürünlerin büyük bir bölümü kendi bölgemizde hormonsuz olarak, kendi yöre çiftçilerimiz tarafından yetiştirilen ürünler. Pazara gelen bir vatandaşımız burada istediği her ürünü bulabilir. Satışa çıkarılan ürünler çiftçilerimiz tarafından günlük toplanıp taze olarak satılır. Bölgemizde doğal olarak yetiştirilen ürünlerin tadı ve aroması çok güzeldir” dediler.

ÜCRETSİZ SEFER DÜZENLENİYOR

Pazar esnafımızın rahat bir ortamda satış yapması ve vatandaşlarımızın da alışverişlerini yapması için belediye olarak üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz. Özellikle yaşlılarımızı ve pazara uzak bölgelerde oturan vatandaşlarımızı düşünerek her Cuma ücretsiz olarak Pazar Servisleri düzenliyoruz. Pazar boyunca servislerimiz dört mahallemize vatandaşlarımızı götürüp getiriyor” dedi.

GDO’SUZ PAZAR
GDO’SUZ PAZAR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 18:20:01
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 18:29:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?