15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

'Bu savaşa hazırız'

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, yangına hassas 12 Orman Bölge Müdürü ile toplantı yaptı.

Muğla'nın Ula İlçesi'nde yeni yapılan Yangın Helikopter Filosu Hizmet Binası'nda yapılan toplantıya, Orman Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Ulukanlıgil, Orman Koruma ve Yangınla Mücadele Daire Başkanı Nurettin Doğan ve yangına hassas Kahramanmaraş, Adana, Mersin, Antalya, Konya, Isparta, Kütahya, Denizli, Muğla, İzmir, Balıkesir ve Çanakkale Orman Bölge Müdürleri, Yangınla Mücadele Şube Müdürleri ile her Bölge Müdürlüğü'nden bir İşletme Müdürü katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Orman Genel Müdürü Osman Kahveci; "Orman yangınlarıyla mücadelede çok daha aktif olmamız gereken döneme girdik. Ülkemizde çıkan orman yangınlarının yüzde 90'ı bugün burada bulunan 12 bölge müdürlüğümüz yetkililerinin sorumlu olduğu sınırlar içerisinde meydana gelmektedir. Orman yangınlarını doğal afet, mücadelesini ise savaş olarak adlandırıyoruz. Ve bu savaşta ülkemizin bulunduğu coğrafyada gücümüzün tescil edilmesi mücadelemizin sağlıklı bir zemine oturduğunu
gösteriyor. Orman yangınları ile mücadelede hiçbir kısıtlama yapmadan, her türlü yeni teknolojiyi deniyoruz ve uyguluyoruz. Ancak bu savaşın içinde bulunan bizler teknolojik gelişmeleri değerlendirerek ne yaptık, ne yapıyoruz, ne yapmamız gerekir sorularına cevap bulmak ve eksikliklerimizi tespit etmek üzere bugün burada toplandık" şeklinde konuştu.


Orman yangınlarıyla mücadelenin topyekün bir savaş olduğunu belirten Orman Genel Müdürü Kahveci, "Yangına en etkin müdahale en hızlı yapılan müdahaledir. Bunun için alt yapı hazırlıklarımızı tamamlamış bulunuyoruz. Tüm teşkilatımız, personeli, aracı ve gereci ile bu savaşa hazırdır. Hava gücümüze gerekli olan ve yangın söndürmede en etkin olan suyun temini için 'Su Toplama Çukurları'na özel önem verdik. Su toplama çukurları sadece yangınla mücadelede değil, o yörenin biyolojik çeşitliliğinin zenginleşmesinde, su kaynaklarımızın oluşumunda önemlidir. Bunun için su kaynaklarımıza mutlaka sahip çıkalım ve su toplama çukurlarının yapımına devam edelim. Altyapı eksikliklerimizden bir diğeri 'Yangın Müdahale Cephesi'dir. Yangın müdahale cephelerinin program dahilinde yapımına devam edilmelidir. Orman yolları, gerek arazöz, gerekse ilk müdahale ekiplerimizin yangın cephesine en kısa zamanda ulaşmasını sağlayan tesislerimizdir. Biliyoruz ki yer ekipleri olmadan yangınla savaşın kazanılması mümkün
değildir. Onun için bölgemizde tüm ormanlarımız bakımlı hale getirilmiştir. Bunun yanında yol kenarlarının temizlenmesine de büyük önem verilmelidir. Temizlik bir taraftan devam ederken, budama çalışmalarına da aralıksız devam etmelidir" dedi.
Toplantıda, 2007 yılının genel bir yangın değerlendirmesi yapıldı ve 2008 yılı için yapılan hazırlıklar gözden geçirildi.

..
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 16:58:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?