4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Bu ülkeyi haramilerden kurtaracağız!

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ KILIÇDAROĞLU MİLAS'TA

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliği ile ilgili '3 madde için halka gidelim, diğer maddeleri Meclis'te kabul edelim' önerisi getirdiklerini belirterek, "Öneri mi, öneri getirdik. Şimdi ses çıkmıyor" dedi.

Muğla'nın Milas ilçesine gelen CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, uçakla geldiği Milas-Bodrum Havalimanı'ndan ilçe merkezine gitti. Eğitim-Sen Milas Şubesi'nin imza topladığı standa uğrayarak imza atan ve vatandaşlarla selamlaşarak CHP Milas İlçe Binası'na yürüyen Kılıçdaroğlu, CHP İlçe Binası önünde partililere seslendi. Yine hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, "Haramilerden bu ülkeyi kurtaracağız. Neden haramiler diyorum? Çünkü bunlar bizim en temiz duygularımızı sömürüyorlar, bizim inançlarımızı,

etnik kimliğimizi sömürüyorlar. Sömürüyü oy potansiyeline dönüştürüyorlar. Bizim yoksulluğumuzu sömürüyorlar. Biz yoksul kimseyi bırakmayacağız. Yoksul kimseyi makarnaya, kömüre muhtaç etmeyeceğiz. CHP'nin gelişini AK Parti de gördü. Van'da ilk sınavını verdi. Kendi militanlarıyla bize taş atarak, yumurta atarak bizim önümüzü keseceklerini sanıyorlar. Bize ister taş, ister yumurta atsınlar, isterse Recep Tayip Erdoğan CHP otobüsü önüne çıksın, onları yıkacağız ve geçeceğiz. Biz taştan, sopadan, yumurtadan korkan bir parti değiliz, inançlı bir partiyiz. Biz halkın çıkarlarını savunan bir partiyiz. Biz halkla beraber yürümeyi, onların sorunlarını çözmeyi alt etmiş bir partiyiz, onun için onlar bize vız gelir tırıs gider diyoruz" dedi.

Önce inkar ettiklerini, belgeleri ortaya koyunca özür dilemeyi bile akıl edemediklerini savunan Kılıçdaroğlu, "Çünkü bunlar içinden pazarlıklı olanlardır. Bunların kendi kafalarının ardında başka hesaplar var. Toplumu bölmek, ayrıştırmak ve ondan sonra yönetmek istiyorlar. Unutmayın değerli Milaslılar AK Parti taşeron bir iktidardır. Birilerinin arzusuna göre Türkiye'yi bölmek üzere gelmiş ve iktidar olmuş bir partidir. Bu kadar açık söylüyorum, bu kadar net söylüyoruz. Onun için söylüyorum kimseyi

ayrıştırmayacağız, kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. İster başörtülü, ister çarşaflı, ister mantolu, ister pantolonlu kim olursa olsun biz onun sorunlarını çözmeye talibiz. Bu ülkede herkesin evine alın teriyle kazandırdığı ekmeyi götürmesini sağlayacağız. Onun için ötekileştirmeyeceğiz, onun için bir kilo makarnaya muhtaç etmeyeceğiz. Kömürün peşinde koşturmayacağız" diye konuştu.

 

"ÖNERİ GETİRDİK, ŞİMDİ SES ÇIKMIYOR"

Kılıçdaroğlu, "Sayın Genel Başkanımız çıktı ve önerisini getirdi. Cumhurbaşkanı'na seslendi, Başbakan'a seslendi; getirin Anayasa değişikliğini 3 madde için halka gidelim, diğer maddeleri Meclis'te kabul edelim. Öneri mi, öneri getirdik. Şimdi ses çıkmıyor. Beyefendi Amerika'ya gidecek, icazet alacak ne söyleyeyim diyecek. Onun için diyorum bu iktidar taşeron iktidardır diye" dedi.

CHP iktidarında ilk olarak Siyasi Ahlak Yasası'nı çıkaracaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Yapanın yanına kar kalmayacak, yapan hesap verecek. Nerede? Bağımsız yargıda hesap verecek. Git orada aklan gel. Aklanırsan başımın üstünde yerin var. Aklanmıyorsan bunun hesabını vereceksin. Onun için söylüyorum bu memlekette gelir dağılımı da dengesiz, yaratılan kaynaklar da dengesiz dağıtılıyor. Fakir fukaraya 1 kilo makarna, beyefendilere Kısıklı'da havuzlu villa. Bu adalet midir?"

İnançların sömürüldüğünü iddia eden Kılıçdaroğlu, "Yıllar yılı Müslüman kimlikler sömürüldü. Deniz Feneri dediler soydular, İslami Holding dediler soydular. Sadece Almanya'da İslami holdinglerin hortumladığı para 8 milyar dolar. Yazık değil mi o insanlara havadan mı para kazanıyor? O insanların inançlarını sömürmek hangi ahlaka, hangi vicdana, hangi dine sığar. AK Parti sığar, çünkü bunlar adaletten kaçanlar partisi" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından partiye katılanlara CHP rozetlerini taktı.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ KILIÇDAROĞLU MİLAS'TA
CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ KILIÇDAROĞLU MİLAS'TA
CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ KILIÇDAROĞLU MİLAS'TA
İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2010 Cuma 23:41:05
Güncelleme :10 Nisan 2010 Cumartesi 00:24:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?