4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Bunlar F Tipi Ordu kurmayı hedefliyor!

ANADOL:

Muğla Belediyesi, Muğla Barosu, Gazeteciler Cemiyeti ve Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Adalet ve Demokrasi Haftası çerçevesinde düzenlenen "Uğur Mumcu Anısına Edebiyat, Tarih ve Politika" konulu konferansa konuşmacı olarak CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol katıldı. Anadol, konuşmasında, AK Parti iktidarı ve bir kısım medyayı eleştirdi.

Konakaltı Kültür Merkezi Nail Çakırhan Salonunda düzenlenen etkinliğe CHP Muğla Milletvekilleri Gürol Ergin, Ali Arslan, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, ilçe ve beldelerin CHP'li belediye başkanları, il genel meclisi başkanı Zeki Köylü, il genel ve belediye meclis üyeleri, CHP İl Başkanı Süleyman Uslu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda dinleyici katıldı.

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, her geçen gün Uğur Mumcu'nun daha iyi anlaşıldığını belirterek "Mumcu, toplumun aydınlanması için bütün tehditlere rağmen yılmadı ve yoluna devam etti. Bıraktığı eserleri ile bugün içinde bulunduğumuz durum ve kaosu yıllar öncesinden dikkat çekti. Onu şimdi daha iyi anlıyor ve fark ediyoruz. Aydınlar olarak Atatürk'ün gösterdiği senaryoyu gündeme ve ülke yönetimine getirmek zorundayız" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol da, Uğur Mumcu'nun mücadelesini özetlerken, Mumcu'nun değerinin her geçen yıl daha da arttığını ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi. Anadol, "Bu bir yazar için ölümsüzlüğe ulaşmak demektir" dedi.

Son dönemlerde ülke gündemini meşgul eden "Darbe" konusuna değinen Anadol, iktidara ve bir kısım medyaya yüklenerek şunları söyledi: "Mumcu'ya da bu yaftayı yapıştırmışlardı. Biz 12 Mart'a da, 12 Eylül'e de karşıyız. Darbeye karşıyız. Militarizme karşıyız. Yandaş medyanın bizden farkı, onlar darbeye değil Türk ordusuna karşı. Çünkü, Türk ordusunda kemalist felsefe var. Sorarım, hangi devletin ordusu yok? Ordusuz bir ülke olur mu? Bunlar Türk ordusunu yıprata yıprata yerine F Tipi Ordu kurmayı hedefliyorlar. Bu bir alçaklıktır. Bütün gelişmeler Okyanus ötesi irtibatlı. Uğur Mumcu yaşasaydı, bunların bütün kirli işlerini ifşa ederdi."

BUNLAR HUKUKU PARÇALADI

Son dönemlerde bir başka tartışma konusu olan Açılım konusuna da değinen Anadol, sözlerine şöyle devam etti: "Bunlar hukuku bile parçaladılar. Habur hukuku ayrı, Silivri hukuku ayrı. Türkiye'de ilk organ naklini gerçekleştiren bilim adamı örgüt üyesi suçundan içeride, rektörler içeride, Habur'dan terör örgütü elbiseleri ile ellerini kollarını sallaya sallaya girenler ve pişman değiliz diyenler serbest. Mumcu, yıllar önce Kürt Dosyası dedi, işte ortada. Bir cani cezaevinden çıkıyor, en lüks otellerde

konaklıyor. Mumcu, Ağca Dosyası dedi, ortada. Uğur Mumcu bütün bunlara yıllar önce dikkat çekmişti."

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 12:18:00
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 17:13:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?