22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Büyükbaş hayvanlara kuduz aşısı

Milas İlçesi Tarım Müdürü Ali Akay, tüm büyükbaş hayvanların koruyucu amaçla kuduz hastalığına karşı aşılandığını, şu ana kadar 35 köyde aşı yapıldığını söyledi. 

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa hazırladığı "Türkiye'de Kuduz Hastalığının Kontrolü Projesi" kapsamında yaban hayvanlarının aşılaması amacıyla geçen günlerde dağlık ve ormanlık bölgelere bırakılan kapsüllerin ardından büyükbaş hayvanlarda aşılanmaya başlandı. 

Kuduzun hem insanların hem de hayvanların hayatını tehdit eden, bulaşıcı ve ölümcül bir hastalık olduğunu anlatan Milas Tarım Müdürü Ali Akay, kuduz hastalığının şuur kaybı, huzursuzluk ve felç şeklinde kendini gösterdiğini, ülkemizde kuduzun iki ana kaynağı bulunduğunu, bunların da köpekler ve tilkiler olduğunu söyledi. 

Hastalığın bu hayvanlar yoluyla insanlara ve diğer hayvanlara yayıldığını, kuduzla mücadelenin etkin yolunun aşı olduğunu ifade eden Akay, şöyle konuştu: "Aşılama çalışmaları büyükbaş hayvanlar üzerinde devam ediyor. Köylerde, koruyucu amaçla hayvanlara kuduz aşısı yapmak için bir program oluşturduk, bu program çerçevesinde çalışmalar devam ediyor. Şu ana kadar 35 köyde aşılama yapıldı. Aşılama faaliyetleri içinde büyükbaş hayvanların yanı sıra köpekler de aşılanıyor. 

Büyükbaş hayvanlara yönelik önümüzdeki günlerde şap aşısını da uygulayacağız. Aşı geldiğinde şap aşısına öncelik vereceğiz."

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 14:26:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?