4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Buzağılar podyuma çıktı

BUZAĞILAR PODYUMA ÇIKTI

Muğla Merkeze bağlı Yerkesik beldesinde geleneksel olarak düzenlenen Yerkesik Boğa Güreşleri’nin bu yıl 26’ıncısı düzenleniyor.

Boğa güreşleri etkinlikleri kapsamında düzenlenen Buzağı Güzellik Yarışması’nın bu yıl 5’incisi yapıldı. Belde Çarşı Meydanında düzenlenen yarışmaya geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi hem vatandaşlar hem de hayvan yetiştiricileri büyük ilgi gösterdi.

Yarışmaya Sütçü Irk kategorisinde 19, Kombine Irk kategorisinde ise 6 olmak üzere toplam 26 buzağı katıldı. Buzağı güzellik yarışmasını Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci, belediye meclis üyeleri, Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurettin Demir, Veteriner Hekimleri Odası yöneticileri, hayvan sahipleri ve vatandaş izledi. Yarışmanın açılışında konuşan Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci, bu yarışmanın ve boğa güreşlerinin bölgedeki hayvancılığın gelişmesinde önemli katkılar sağladığını belirtirken, güreşlere ve buzağı güzellik yarışmasına katkıda bulunan kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Tarım İl Müdür Yardımcısı Songül Topal, Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çonga ve Halil Erbaş, Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesi’nden Hüseyin Kışla ve Cuma Kahramanoğlu, Tarım İl Müdürlüğü Sağlık Teknikeri Durmuş Köroğlu’dan oluşan jüri bu yılın en güzel buzağısını seçerken zorlandılar. Sahipleri tarafından özenle süslenen ve podyuma çıkan buzağılar, baş yapısı, bacak boyu ve yapısı, tüy rengi, vücut yapısı gibi özellikleri göz önünde bulundurularak değerlendirildi.

Yapılan değerlendirme sonucunda Sütçü Irk kategorisinde; Koray Yücel’in buzağısı 1’inciliği elde etti. Kombine Irk Kategorisinde ise, Halil İbrahim Çamlıbel’in buzağısı birinci geldi.

BUZAĞILAR PODYUMA ÇIKTI
BUZAĞILAR PODYUMA ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2010 Cumartesi 11:25:02
Güncelleme :18 Eylül 2010 Cumartesi 11:43:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?