4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Çakırhan'a 'fahri doktora'

ÇAKIRHAN'A 'FAHRİ DOKTORA'

Muğla Üniversitesi Senatosu, Türkiye'nin ilk alaylı mimarı, Ağa Han Mimarlık Ödülü sahibi ve Akyaka evlerinin mimarı Nail Çakırhan'a 'Fahri Doktora' unvanı verdi. 10 Ekim 2008 tarihinde vefat eden Nail Çakırhan'ın Fahri Doktora cübbesini eşi Halet Çambel giydi.

SEÇİCİ BİR ÜNİVERSİTEYİZ

Muğla Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi B salonunda düzenlenen törende konuşan Muğla Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Şener Oktik, "Üniversitemiz bugüne kadar üç kişiye fahri doktora unvanı verdi. Merhum Nail Çakırhan dördüncü isim. Birçok eğitim ve bilim kurumları çerez gibi fahri doktora dağıtırken, üniversitemiz kuruluşundan bu yana dördüncü isme fahri doktora veriyor. Bu da bizim ne kadar seçici olduğumuzun göstergesi. Görev süremin son günlerinde üniversite senatomuzun aldığı bu karar beni

fazlasıyla memnun etti" dedi. Fahri doktora unvanının, eğitime, bilime, insanlara faydalı olmuş kişilere verilen bir unvan olduğunu anlatan Şener Oktik, şöyle konuştu: "Sayın rahmetli Nail Çakırhan bunu fazlasıyla hak eden bir isim. Benim görev sürem içinde bu unvanın kendisine verilmesinden büyük memnuniyet duyuyorum."

2008 yılında vefat eden Nail Çakırhan'ın fahri doktora cübbesini, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Şener Oktik, Çakırhan'ın eşi Halet Çambel'e giydirdi. Törende Nail Çakırhan'ın biyografisi de okundu.

ÇAKIRHAN'A 'FAHRİ DOKTORA'
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2010 Çarşamba 11:32:01
Güncelleme :10 Kasım 2010 Çarşamba 23:43:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?