16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Çalıntı araç operasyonu: 2 gözaltı

Muğla’da polisin düzenlediği operasyonlarda başka illerden çaldıkları otomobilleri Muğla Sanayi Sitesi’nde kiraladıkları bir depoda parçalayarak satan 2 zanlı gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre; ihbar üzerine Muğla Sanayi sitesinde bulunan depoyu bir süre önce gözlem altına alan polis ekipler, izlemelerin tamamlanmasının ardından depoya operasyon düzenledi.

Düzenlenen operasyon sonucu İzmir, Ankara, İstanbul ve Adana’dan çaldıkları otomobilleri Muğla’ya getirerek Sanayi Sitesindeki kaportacı deposunda parçalara ayıran, şasi numaralarını değiştiren ve piyasaya sürmeye çalışan O.Y (35) ile H.K. (40) isimli zanlılar yakalanarak göz altına alındı.

Deponun önüne eski hurda araçlarla kamuflaj yapıldığı öğrenilirken, depoda parçalara ayrılmış iki yeni araç bulundu. Yapılan operasyonda ele geçirilen parçalanmış araçlar çekici ve traktörlerle Emniyet Müdürlüğü Kademe otoparkına götürüldü. Operasyonun diğer illerde de sürdürüldüğü ifade edildi.

Depodaki aramalarda ise parçalanmış 7 adet otomobil, 2 çalıntı plaka ele geçirildi.
Çete üyelerinin il dışından getirilen otomobilleri sanayi sitesindeki depoda parçalara ayırarak, oto marketlere ve vatandaşlara sattıkları öğrenildi.

Zanlılar ifadeleri alınmak üzere Muğla Adliyesi’ne sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 16:02:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?