7
Mayıs
2024
Salı
MUĞLA

Çamaşır ateşi ciğerimizi yaktı!

Muğla'da dün başlayan ve yaklaşık 200 hektar kızılçam ormanının yanmasına neden olan yangın, sabaha karşı kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmalarına başlandı. Yılanlı mevkii Özlüce köyü Köseler Mahallesi'nde, bir çocuk ve bayanın çamaşır yıkamak için yaktıkları ateşten çıktığı ileri sürülen orman yangını, yaklaşık 200 hektar alanda etkili oldu.

Bugün sabaha karşı rüzgarın şiddetini azaltması ile tamamen kontrol altına alınan orman yangınından sonra, bölgede soğutma çalışmaları başladı.

Dün gece Ankara'dan yola çıkan Orman Genel Müdürü Osman Kahveci ve Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Ulukanlıgil, yangın sahasında incelemelerde bulundu. Soğutma çalışmalarına iki helikopter devam ederken, 2 helikopter de önlem amaçlı bekletiliyor.

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi, yangının tamamen kontrol altına alındığını belirterek, "Gece rüzgarın şiddetini arttırması nedeniyle, yangın tamamen kontrol altına alındı.

Yemişendere köyü yerleşim birimlerini tehdit eden yangında korkulan olmadı ve köy sakinlerinin taşınmasına gerek kalmadan yangın söndürüldü. Geniş bir alanda etkili olan yangın sonrası ekiplerimiz soğutma çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2005 Cuma 12:17:51
Güncelleme :25 Temmuz 2005 Pazartesi 14:40:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?