22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Çaresiz bekleyiş sürüyor

Muğla'nın Bodrum ilçesine ağabeyi ile birlikte tatile gelen ve geçtiğimiz Cuma günü sabaha karşı kaldığı evin penceresinden çıkarak gittiği öğrenilen epilepsi hastası İrlandalı turist Mark O'Neill'den halen haber alınamaması, ailesinin üzüntüsünü her geçen gün artırıyor.


Önceki hafta Pazar günü eşi Denise O'Neill (31) ile Bodrum’a tatile gelen Brian O'Neill'in (37) beraberinde bulunan kardeşi Mark O'Neill (35) kaldıkları evden ayrılmasının ardından bir daha haber alınamadı. Cuma günü sabaha karşı tatillerini geçirdikleri site içerisindeki villanın penceresinden çıkıp gittiği belirtilen İrlandalı turistin bulunması için AKUT Bodrum ekibinin yaptığı çalışmalardan da olumlu bir sonuç çıkmadı. Olayın ardından Brian O'Neill, hallisünasyon gördüğünü söylediği kardeşinin 1 metre 95 santimetre boyunda ve 85 kilogram ağırlığında olduğunu belirterek kardeşinin resmini gösterip görenlerden yardım isterken, "Kayıp. Epilepsi hastası. Görenler lütfen bizi arasın - 0 533 722 81 81" yazan ve üzerinde Mark O'Neill'in fotoğrafı bulunan kağıt belirli noktalara dağıtılmak üzere fotokopi ile çoğaltıldı. Fotokopiler hareketliliğin yoğun olduğu, otogar, barlar sokağı gibi yerlerde iş yerlerinin camlarına ile sokak ve caddelerde duvarlara yapıştırıldı. Pansiyon ve otellerde araştırma yapıldı.


Bar merakı olduğu, İrlanda da barda çalıştığı Bodrum'u da İrlanda olarak gördüğünü söylediği kardeşinin "Gideceğim barda çalışacağım" diyerek daha önce gitmeye çalıştığını ifade eden Brian O'Neill "Büyük itimalle en son o şekilde gitti" demişti.
Geçtiğimiz Cumartesi günü ülkelerine dönmeyi planlayan ancak kardeşini bulamadığı için dönüşünü iptal eden İrlandalı turist ve eşi villadan ayrılıp bir otele yerleşerek, otelin görevlisi olan arkadaşları Erdoğan Danık ve Ersun Şahin'inde yardımı ile kardeşini aramaya başladı. Konu ile ilgili Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğüne müracaatta bulunulurken,Mark O'Neill'in kaybolduğunu ülkelerinde iken duyan bir diğer ağabeyi olan Paul (38) ile babası Dermot O'Neill'de (63) geçtiğimiz Pazar günü uçakla önce İzmir'e ardından da karayolu ile Bodrum'a geldiler. Mark O'Neill'in İrlanda bankasından alınan kredi kartının kullanılıp kullanılmadığı, kullanıldı ise en son nerede kullanıldığı belirlemek için İnterpol aracılığı ile girişimde bulunulduğu, Bankalar Arası Kart Merkezi'ne Mark O'Neill'in kart bilgilerinin gönderildiği, Ankara'da İrlanda Konsolosluğu ile irtibata geçildiği kaydedildi.


5 gündür haber alınamayan Mark O'Neill'in bulunması konusunda arama çalışmalarının daha kapsamlı yürütülebilmesi için bir masa kurulması istediklerini belirten aile umutla gelecek sevindirici bir haber bekliyor. Ağabey Paul O'Neill ilk uçakla Türkiye'ye geldiklerini belirterek kardeşini bulmak için yaptıkları arama çalışmasını anlattı. Kardeşlerine benzeyen bir kişiyi gördüklerini belirtenlerin ihbarlarını değerlendirdiklerini ancak sonuç alamadıklarını kaydeden Paul O'Neill, kardeşini aramaya devam ettiklerini söyledi. Objektife kardeşinin fotoğrafını göstererek "Herkesten yardım istiyoruz" diyen ağabey gözyaşlarına boğuldu. Mark O'Neill'in diğer ağabeyi ise Bodrum'da herkesin ellerinden geldiğince yardım ettiğini ancak kendi ülke konsolosluklarından bekledikleri yardımı göremediklerini savundu. Bu duruma İrlandalı aileye yardım eden Erdoğan Danık ve Ersun Şahin'de tepki gösterdi.


Öte yandan baba Dermot O'Neill'de Bodrum'da gördükleri ve yanlarında olan kişilerin kendilerine yardımcı olduklarını belirtirken oğlunun fotoğrafını göstererek "Lütfen onu bana geri getirin" şeklinde ifadeler kullanarak gözyaşlarına hakim olamadı. Mark O'Neill'in yengesi Denise O'Neill bir taraftan acılı ailesine destek olmaya çalışırken, kendiside gözyaşlarını tutamadı.

Bu arada İrlandalı aileyi konuk eden Oktay Başyurt'un işletmeciliğini yaptığı Manuela Otelin çalışanlarından bir gurubun, günün belirli saatlerinde arama çalışması yapmak üzere işlerine nöbetleşe olarak ara verdikleri öğrenildi. Üzüntüden bitkin düşen O'Neill ailesinin üyeleri her çalan telefonu umutla açıp cevaplarken, bekledikleri mutlu haber halen gelmedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 18:34:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?