4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Carettalar denize ulaştı

CARETTA CARETTA YAVRUYARI DENİZE ULAŞTI

Ortaca’ya bağlı Sarıgerme beldesinde koruma altına alınan 4 adet Caretta Caretta yumurtasından çıkan yavru kaplumbağalar denize ulaştı.

Sarıgerme sahilinde caretta carettaların yuvalarını daha önce koruma altına aldıklarını belirten Hilton Dalaman Resort&spa Otel Müdürü Geylan Dursunoğlu, "Caretta Caretta deniz kaplumbağalarının bugün sayıları azalmakta ve nesli tükenmekte olduğu için koruma altına alınmıştır. Deniz de yaşayan caretta carettalar yumurtlama haricinde karaya çıkmıyor.

Otel yönetimi olarak tespit ettiğimiz dört caretta caretta yuvaları için özel çalışma yaparak yuvaları koruma altına aldık. Biz de bu alanlara hiçbir şey yapmadan, müdahale etmeden bıraktık. İstemeden de olsa zarar verilmemesi için yuvaları koruduk.Koruduğumuz caretta caretta yuvalarındaki yumurtadan çıkan caretta caretta yavruları hızlı bir şekilde kumsalda ilerleyerek denize ulaştılar.Otel yönetimi olarak yumurta bırakılan alanları bundan sonra koruma altına alacağız” dedi.

Çevreye önem veriklerini kaydeden Geylan Dursunoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Çevre konularında önemli olan doğayı, çevreyi en iyi şekilde korumaktır. Yapabildiğimiz kadar bu bölgeyi korumak için elimizden geleni yapacağız. Çünkü deniz, kum, güneş ve doğa en güzel en doğal haliyle bizlerde. Bölgemize gelen turistler bu yüzden buraları seçiyor. Biz korudukça yerli ve yabancı turistler gelmeye devam edecek. Bu uygulamayı bölgemizde tüm otellerin yapması gerekiyor diye düşünüyorum"

CARETTA CARETTA YAVRUYARI DENİZE ULAŞTI
CARETTA CARETTA YAVRUYARI DENİZE ULAŞTI
CARETTA CARETTA YAVRUYARI DENİZE ULAŞTI
CARETTA CARETTA YAVRUYARI DENİZE ULAŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2010 Cumartesi 11:37:02
Güncelleme :28 Ağustos 2010 Cumartesi 11:40:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?