5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Casim öğretmen 8 aydır kayıp

Fethiye’de 8 aydır kayıp olarak aranan 15 yıllık Türkçe öğretmeni Casim Uzuneminağaoğlu’nun bulunması için profesyonel bir ekibin çalışma yapması istendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim-Sen Fethiye Temsilcisi Ali Türk “Casim öğretmenin kaybolmasının ardından bürokratik ve sendikal açıdan büyük uğraş verildi. O dönemde Eğitim-Sen Genel Merkezi olayın üzerinde hassasiyetle durdu. Dönemin bağımsız milletvekillerinden Ufuk Uras bu konu üzerinde özverili bir çalışma yaptı. Fethiye emniyet teşkilatı çok duyarlıydı” dedi.

“Fakat gelinen noktada hiç kimse bir şey yapmıyor” diyen Türk, “Fethiye Emniyet Müdürlüğü’nün teknik anlamda bu olayı çözme şansı yok diye düşünüyorum. Belki rastlantılarla olay ortaya çıkarsa aydınlanır. Daha profesyonel bir ekip gelir de burada çalışırsa, bana göre bu olay çözülebilir. Olayın olduğu saatlerde Casim hocanın cep telefonları incelendiğinde onun yakınında sinyal veren telefonlar tespit edilebilir” diye konuştu. Ali Türk, “Casim öğretmenin annesi hasta ve neredeyse yatağa bağımlı bir şekilde yaşıyor. 2 çocuğu var, biri engelli. Olayı takip edebilecek yakın çevresinden insan yok. Bu olay Fethiye’deki yetkililerin duyarlılığına kalmış. Öğretmenimizin ailesi 8 aydır maaş alamıyor. Çocuklarının ve annesinin zor durumda olduğunu düşünüyorum. Bankadaki parası ve mal varlıklarına da dokunulamıyor. Yetkililerin bu konuda ailesi ile görüşüp, soruna çözüm bulmaları gerekiyor. Konu aydınlanıncaya kadar aileye ekonomik destek sağlanmalıdır” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2011 Cuma 18:47:30
Güncelleme :17 Eylül 2011 Cumartesi 12:40:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?