22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

'Cemre' operasyonunda 11 tutuklama

Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 11 aydır devam eden takip sonrasında düzenlenen "Cemre" operasyonunda gözaltına alınan 19 kişiden 11'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

TCK'nın 220. ve 235. maddeleri gereği ihaleye fesat karıştırdıkları ve haksız kazanç sağladıkları iddiasıyla mahkemeye sevk edilen Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Ş.E., Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'nde görevli inşaat mühendisi I.Ç., makine mühendisleri H.Y. ve H.İ.Ç., inşaat teknikeri S.B. ile bir süre önce emekli olan inşaat mühendisi M.A. "ihalede haksız kazanç sağladıkları", müteahhitler G.G., N.A., T.C., M.T. ve T.D. de "ihaleye fesat karıştırdıkları" iddiasıyla tutuklanarak Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. 

"Cemre" operasyonu kapsamında ihaleye fesat karıştırıldığı iddia edilen dosyalar arasında Cumhurbaşkanlığı'nın Marmaris Karacasöğüt'te bulunan Okluk Koyu'ndaki Devlet Konuk Evi bakım onarım ihalesi, Muğla Atatürk Stadı kapalı tribün ihalesi, Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı bina onarım ihalesi, Marmaris İhsan Mermerci İlköğretim Okulu ek inşaatı ihalesi, Gazeller İlköğretim Okulu salon inşaat ihalesi dosyalarının yer aldığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2008 Cumartesi 18:11:04
Güncelleme :12 Ocak 2008 Cumartesi 18:15:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ayşe Gül ipekçi TÜRKER IP: 85.103.222.xxx Tarih : 16.01.2008 00:14:51

İNANIN BU OPERASYONA O KADAR ÇOK SEVİNDİM Kİ ANLATAMAM.HAKSIZ KAZANÇ SAĞLAYAN CEZASINI ÇEKSİN.ZATEN BAYINDIRLIKTA TEK MAAŞLA EVİ,ARABASI,YAZLIĞI YOK ODA YETMEDİ BODRUMDA ORDA BURDA ARSASI OLANIN GEÇMİŞİNİ ŞÖYLE BİR ARAŞTIRMAK LAZIM. BENİM BABAM DA BAYINDIRLIKTA ÇALIŞIYOR.55 YAŞINDA ANCA BİR EV SAHİBİ OLDU.O DA İKİ BUÇUK YIL BANKAYA İPOTEKLİ. OLAYI ARAŞTIRIP BU İNSANLARIN REZİLLİĞİNİ ORTAYA ÇIKARTANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN.