16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Cennet kaçak marina ve otel

Antalyaspor Kulüp Başkanı Hasan Akıncıoğlu’nun Marmaris’e bağlı Adaköy mevkiindeki Cennet Adası’nda arkeoloji ve SİT alanına marina ve butik otel yaptığı iddia edildi

Marmaris Kaymakamlığı Çevre Gönüllüleri Grubu, dün bir açıklama yaparak Antalyaspor Kulüp Başkanı Hasan Akıncıoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı Ant-Marin şirketinin yaptığı Cennet Adası’nda yaptığı otel ve marinanın kaçak olduğunu öne sürdü. Grubun Başkanı Filiz Ersan, inşaat yapılan yerin birinci derecede SİT alanı ve arkeolojik alan olduğunu belirterek, bu bölgenin izinsiz doldurulduğunu söyledi. Ersan, “Bir çivi çakılmasının bile yasak olduğu birinci derecedeki SİT alanında nasıl marina inşaatı yapıldığını anlayamıyoruz. Orada inceleme yaptık ve yollar açılıp ormanlık alanın katledildiğini gördük” dedi.

“Denizi doldurmuşlar”


Ersan, bu hafta Cennet Adası’nın uydu fotoğraflarını çektireceklerini belirterek, “Bu fotoğrafları her tarafa ilan edeceğiz. Çünkü arkeolojik ve SİT alanı olan bir yerde hiç kimse denizi dolduramaz, bu binaları yapamaz. İnşaatın durdurulması için Muğla Valiliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı’na başvuracağız.

Kimse, üç kuruş para kazanacak diye, Marmaris’in eşsiz doğasına zarar veremez” diye konuştu. Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkililerinin söz konusu yerle ilgili tebligatta bulunduğu, Muğla Valiliği Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu yetkililerinin gelecek günlerde bölgede incelemelerde bulunacağı öğrenildi.

Cennet Adası’nda marina ve butik otel yaptığı iddia edilen şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Akıncıoğlu, hakkında çıkan iddiaları yalanlayarak, projenin yasal olduğunu ve turizm işletme belgesi almak için başvurduklarını söyledi.

Vatan
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 18:03:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?