22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Cennet Koyu mu Çöp Koyu mu?

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yapılan çevre temizliğinde doğa harikası olarak anılan Cennet Koy'dan bir kamyon dolusu çöp çıktı.


Dünya Çevre Günü dolayısıyla Bodrum Kaymakamlığı öncülüğünde düzenlenen Akut ekibi ve Göltürkbükü Belediyesi'nin de destek verdiği çevre temizliği çalışması sonunda Cennet Koy tertemiz oldu. Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan ve Göltürkbükü Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar'ın da katıldığı temizlik çalışmasına, koyu ziyaret eden bazı vatandaşlarda destek verdi.
AKUT Bodrum ekibinin lideri Alp Emre Kököz çalışma hakkında "Çıkan çöpleri görünce çok şaşırdık. Bundan sonra da çalışmalarımız devam edecek. AKUT iyi olan her işin arkasında ve yanındadır" dedi.


Göltürkbükü Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar, "Hem Kaymakamımıza hem de AKUT'a çok teşekkür diyorum. Bugün burasını güzelce temizledik. Bundan sonra daha dikkatli olacak ve buraya günübirlik gelenleri, balıkçıları uyaracağız. Bazı saygısız insanlar çöpleri görünmesin diye ormanın içerisine atıyor" diye ifade etti.
Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan da öncelikle AKUT'a teşekkür ederek, "100'den fazla poşet dolusu aklınıza gelebilecek insan kaynaklı atık toplandı. Hepimize ve insanlığa ibret olması gerekiyor. Yaşadığımız yeri 'Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur' atasözünden hareketle iyi korumalı ve kıymetini bilmemiz lazım. Kirletmemiz ve kirletilmesine müsaade etmememiz lazım. Bu tür çalışmalar kaymakamlığımızca devam edecektir" diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 19:22:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?