6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Çete gözaltında

Antalya bölgesinde faaliyet gösterdiği ileri sürülen tahsilat çetesi, Muğla'da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Muğla'nın Bayır Beldesi'nde işyeri bulunan İ.Ç. isimli vatandaştan 140 bin 500 YTL alacağı tahsil etmek için Antalya'dan Muğla'ya geldikleri ileri sürülen S.E. (42) ve E.S. (26) isimli şahıslar, Muğla İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından bir otelde yakalandı. Yasadışı tahsilat yaptıkları iddiasıyla Jaguar marka araçla yakalanan şahısların yapılan sorgulamasında, Antalya'dan 07 KA 875 plakalı araçla geldiklerini ve kendilerini Muğla'da C.B, D.D, S.U, İ.Y. ve Akyer köyü eski muhtarı N.A'nın yardımcı olduğu öğrenildi.

Jandarma adı geçen 5 kişiyi Yatağan ve Muğla'da yakaladı. Yakalanan şahısların ve Jaguar marka araçta S.E'ye ait ruhsatsız tabanca ve mermi, E.S'nin kaldığı otel odasında 4 adet 60 bin YTL tutarında İ.Ç. isimli vatandaşın kestiği çek, 140 bin YTL tutarında senet ve İ.Ç. ile yapılmış protokol bulundu. Şahısların Muğla'da yaptıkları yasadışı tahsilatı Yatağan'ın Akyer köyü eski muhtarı N.A. adına açtırılan hesap üzerinden yaptıkları ve banka kartlarının Antalya'da olduğu ileri sürüldü.

Şüphelilerin borç para verdikleri kişilerden para tahsilatı yapmak amacıyla Muğla'ya geldikleri, mağdurları darp ederek ve ölümle tehdit ederek kendilerine veya başkaları adına tahsilat yaptıkları ileri sürüldü. Jandarma ekipleri 7 kişiyi gözaltına alırken, 5 kişinin daha firarda olduğu açıklandı. Tahsilat ekibinin elebaşı olduğu ileri sürülen E.S'nin daha önce de Antalya'da organize suç örgütü kurmak iddiasıyla gözaltına alındığı ileri sürüldü. Ayrıca halen cezaevindeki H.S. isimli şahsın da tahsilat çetesiyle işbirliği içinde olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan şahıslar Muğla Adliyesi'ne sevk edilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

.
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2006 Pazartesi 18:47:31
Güncelleme :6 Şubat 2006 Pazartesi 18:59:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?