5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Çeteden akıl almaz yöntem

TARİHİ ESER ÇETESİ UZAYDAN TAKİP SİSTEMİ KURMUŞ

Milas’ta jandarmanın 6 noktaya yaptığı eş zamanlı operasyonda kaçak kazı yaptıkları öne sürülen 6 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre; eş zamanlı olarak Muğla merkez, Milas ve Bodrum ilçelerindeki 6 noktada yapılan operasyonda kaçak kazı yaptıkları ve suç işleme amacıyla örgüt kurdukları iddia edilen 6 kişi gözaltına alındı.

“Labranda 2” adı verilen operasyonda zanlıların, kendisini ‘imam’ olarak tanıtan M.Ö (45) adlı şahısla bağlantı kurarak, kazı yapacakları alanı kendilerinin geliştirdiği bir sistemle uzaydan izlediklerini, imamdan duayla yardım istedikleri öğrenildi. 25 Mayıs’ta Milas’ın Ketendere köyünde rüzgar enerji santraline yakın bir noktaya gelen şahıslar, imamın duasının ardından kazıya başladıkları sırada jandarmanın operasyonuyla yakalandı.

Şahıslarla birlikte 20 sikke, çok sayıda kürek, kazma ve kaçak kazılarda kullanılan çeşitli gereçler ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan A.T. (41), A.Ç (39), Ş.G (24), B.K. (44), T.A (36) ve M.Ö (45) suç işleme amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak ve kaçak kazı yapmak suçlamalarıyla adliyeye çıkarıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

TARİHİ ESER ÇETESİ UZAYDAN TAKİP SİSTEMİ KURMUŞ
TARİHİ ESER ÇETESİ UZAYDAN TAKİP SİSTEMİ KURMUŞ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2011 Cuma 09:38:05
Güncelleme :27 Mayıs 2011 Cuma 13:18:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?