15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Çevre cinayetine kim göz yumdu

Muğla’nın Güllük Körfezi’ndeki Pina Yarımadası’nda 49 yıllığına tahsis edilen arazide tatil köyü inşaatı yaparken, denize kaçak dolgu yapan ve tüm uyarılara rağmen durmayan MNG Holding’e sadece 21 bin 500 YTL para ceza verilmesi, tepkilere yol açtı.

Av ve Yaban Hayatını Koruma Vakfı Başkan Yardımcısı Süha Umar, "hiçbir yasanın denize dolguya izin vermediğini" belirterek "Milas Kaymakamı Bahattin Atçı ve Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu’nun gözü önünde bir aydır devam eden dolguya kasıtlı olarak dur demediler. Kaymakam ve vali kanunsuzluğa göz yumdu. Kendileri hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Umar, olayın kıyı yağmasının en son örneklerinden biri olduğunu vurgulayarak, "Bu olaya en ağır ceza verilmezse denizde yağmanın önüne geçilemez. Pina Yarımadası’nda yaşananlar çevre cinayeti" diye konuştu. Yurtsever Cephe Örgütü Bodrum Sözcüsü Ayhan Karahan bugün MNG Holding’e ait şantiyede ve Pina Yarımadası’nda yaklaşık 150 kişiyle eylem yapıp dolgu alanına temsili mühür takacaklarını ve kaçak dolgu yapan şirkete mektup bırakacaklarını söyledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 07:16:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?