22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Çevre Düzeni Planı'na iptal kararı

Muğla-Denizli-Aydın illerini kapsayan ve 30 Ocak 2008 tarihinde Çevre ve Orman Bakanlığınca onanan 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planının iptali ve yürütmenin durdurulması yönünde açılan dava sonuçlandı. Muğla İl Özel İdaresi’nin açtığı dava Danıştay Altıncı Dairesi tarafından oy çokluğu ile kabul edildi.


Danıştay Altıncı Dairesi, planının, onaylandıktan sonra ilan edilmeksizin uygulamaya konulan imar planının yasada öngörülen prosedür tamamlanmaksızın tesis edildiği, askı tutanaklarının gönderilmediği, sadece planın dağıtımının yapıldığı ve dolayısıyla askıya çıkarılmadığı sonucuna vardı. Planın bu şekliyle hukuka uygun bulunmadığını belirten Danıştay davayı oy çokluğu ile kabul etti.


Muğla İl Genel Meclisi Bayındırlık ve İmar Komisyonu Başkanı Çağrı Alper, bir basın toplantısı düzenleyerek Danıştay’ın kararını değerlendirdi. Planın gelişi güzel hazırlandığını hatırlatan Alper, “İtirazlar sonucu Danıştay Altıncı Dairesi bu çevre düzeni planı için yürütmeyi durdurma kararı aldı. Muğla-Aydın ve Denizli illerini kapsayan 1/100.00 ölçekli çevre düzeni planı çalışmaları sonuçlandırılmış ve Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanarak yürürlüğe girmişti. Fakat biz daha sonra bu çalışmalarda yerel yönetimlerin görüşlerinin tam olarak alınmadığı, gerek nüfus gerek ekonomik anlamdaki kriterlerin yeterince dikkate alınmadığını öne sürerek itirazımızı yapmıştık. Bu itirazlarımız değerlendirilerek 2008 yılının başında planda bir takım değişikliklere gidilmişti. Fakat bu değişiklikler karşısında gerek meclisimiz gerekse komisyonlarımız tatmin olmadı. Bu doğrultuda bu yılın başında dava açmıştık. Dava sonuçlandı ve birkaç gün önce aldığımız tebligatla yürütmenin durdurulduğu kararı elimize geçti. Danıştay Altıncı Dairesi, açtığımız dava sonucu 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planının yürütmesini durdurmuş bulunmaktadır. Bütün Muğla kamuoyuna ilan ediyoruz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 13:21:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?