6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Çevre gönüllüsünden açlık grevi

Marmaris'te çevre gönüllüsü İmdat Avcı, sponsor firması tarafından kendisine verilen teknenin satılığa çıkartılması üzerine açlık grevi başlattı. 

Yat Limanı'nda demirli olan koy temizliği yaptığı teknenin her tarafını Türkçe ve İngilizce sloganlarla dolduran İmdat Avcı, tekne kendisine verilinceye kadar açlık grevi yapacağını açıkladı.

Avcı'ya tekne içinde yapacağı eyleminde çocukları Türkü ve Ozan da destek verdi. 

Açlık grevine başlamadan önce yaptığı açıklamada, Avcı kendisine haksızlık yapıldığını belirterek, "Sponsor firma çevre teknesini satılığa çıkardı. Bu teknede benim bir yıllık emeğim var. 

Ben bedenimle pazarlık yapacağım. Bundan sonrasını Marmaris'ten para kazananlar, Marmaris'te yatırım yapanlar düşünsün" dedi. 

Avcı, bugüne kadar çevre için elinden gelen her şeyi yaptığını da ifade ederek, "Marmaris ne çektiyse ben çevreciyim diyenlerden çekmiştir. Onları da protesto ediyorum. Tüm halkı duyarlı olmaya çağırıyorum çünkü elimizde hiçbir şey kalmadı. Bu kadar emek verdim uğraştım, ya bu toplumda bir sakatlık var ya da bende bir sakatlık var anlayamadım gitti" diye konuştu. 

Yıllardır kendi gayretleriyle çevre temizliği yaparak, Marmarisliler'in sempatisini kazanan İmdat Avcı çevre kirliliğine dikkat çekmek için tek başına Marmaris Muğla Karayolu'nun iki kenarını yaklaşık 40 kilometre temizlemişti.
.
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2006 Perşembe 17:56:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?