22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Çevrecilerden plaket tepkisi

Muğla'nın Milas ilçesi Pina yarımadasında, turistik tesis inşaatı için denize yapılan dolgu tartışması sürerken, Turizm Haftası etkinliklerinde söz konusu şirkete, turizme desteklerinden dolayı plaket verilmesi tepki gördü. 

Milas'ta Turizm Haftası Kutlamaları'nda, söz konusu olan MNG Holding'in temsilcisine plaket verilmesine, çevreciler tepki gösterdi. Yaptıkları eylemler ve açıklamaları ile bu güne kadar çevre ile ilgili ortaya çıkan olumsuzlukların karşısında yer alan Mavi Yol Girişimi'nin Sözcüsü Filiz Dizdar konuyu, "Çok komik. Karikatür gibi bir şey" diyerek değerlendirdi. Dizdar, yaptığı açıklamada, "Öncelikle en kötü turizmci ödülünü almış olduğunu düşünüyorum MNG Holding'in. Doğaya zarar verip, kıyı şeridini bozup ondan sonra turizm ödülü alması çok komik. Ben o dolgu kalkarsa ki kaldırmamalılar o dolguyu, o zaman biz de onlara bir ödül veririz. Seçilmiş ve atanmış yetkileri göreve davet ediyoruz. O dolgunun kesinlikle kalkması gerekiyor. Çok büyük tahribata neden oldu" dedi. 

Bodrum Gönüllüleri'nin eski başkanı Cüneyt Karaloğlu da son derece çarpık bir durumla karşı karşıya olduklarını söyledi. Yapılan dolgu ile ilgili kesilen 21 bin 500 YTL para cezasını kast ederek, "Şu anda Pina Yarımadası'ndaki dolgu çalışmasının arkasından çıkan ceza öyle bir durum yarattı ki, Bodrum civarında her önüne gelen denizi doldurmaya başladı. Plaj yapmak bahanesi ile kıyıdan alan kazanmaya çalışan bütün faaliyetleri alevlendirdi. Bu kadar düşük bir ceza karşılığında denizi doldurabiliyorsa insanlar, bu olanağı da şu an da sonuna kadar kullanmaya başladılar. Özellikle Pina Yarımadası ve Güllük civarında, pek çok yerde bu tip çalışmalarla her an karşılaşıyoruz. Denizi dolduran mükafatlandırılıyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 14:19:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?