16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Cezaevi okuma yazma öğretti

Fethiye Kapalı Ceza İnfaz Kurum Müdürlüğü ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün tutuklu ve hükümlülere yönelik açtığı kursa katılan 86 yaşındaki Ali Kayıkçı adlı mahkum cezaevinde okuma yazma öğrendi. 15 kursiyerin kurs bitirme belgeleri düzenlenen törenle sahiplerine verilirken, törenin en ilgi çeken kişisi 86 yaşında cezaevinde okuma yazma öğrenen Ali Kayıkçı oldu.


Fethiye Kapalı Cezaevi Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün birlikte açtığı İngilizce, Satranç ve Okuma Yazma kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlülerin yanı sıra mahkumların ailelerinin de katıldığı törende en çok ilgiyi 86 yaşında okuma yazma öğrene mahkum Ali Kayıkçı gördü. Bir suçtan dolayı üç buçuk yıl ceza alan ve bir yıldır cezaevinde bulunan Ali Kayıkçı, kameralara röportaj veremese de sohbet esnasında söyledikleri herkese örnek olacak nitelikte. Kayıkçı “Yaşım 86 oldu bir hata ettik ve cezaevine düştük. Ben buraya girdiğim zaman okuma yazma bilmiyordum. Eskiden babam beni okula göndermemiş biz de cahil kaldık. Buraya girdiğimde 'okuma yazma kursu açılacak' dediler. ben ilk önce bu yaştan sonra okuma yazma öğrenemem diye katılmak istemedim ama buradaki arkadaşlar ve kurum yetkilileri öğrenirsin diyerek bana cesaret verdiler. Ben de kursa katıldım ve okuma yazmayı öğrenerek kursu başarılı bir şekilde tamamladım. Artık geçte olsa benim de bir ilkokul diplomam var ve bende okuma yazma biliyorum. Buradan aileme mektup yazabileceğim ve sevdiklerimden gelen mektupları kendim okuyabileceğim çok mutluyum” dedi.


Kurum öğretmeni Yücel Savaş da programda yaptığı konuşmasında “Fethiye Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda 2008 yılının ilk altı aylık döneminde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü İle işbirliği içerisinde açılan kurslarda başarılı olan tutuklu ve hükümlülerin sertifikalarını veriyoruz. Fethiye Kapalı Ceza İnfaz Kurumu olarak hükümlü ve tutukluların buradaki zamanlarını en verimli şekilde geçirmelerini sağlamak, dışarıdaki hayata hazırlamak ve onlara faydalı olabilecek iş ve meslek edindirme kursları, eğitim öğretim kursları açmak en önemli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Bu amaçla kurumumuzda bu yıl okuma yazma, İngilizce, satranç ve kuaförlük kursları açtık ve başarılı olanlara halk eğitim merkezi onaylı sertifikalarını veriyoruz. Bundan sonrada hükümlü ve tutuklularımızın talepleri doğrultusunda her türlü sosyal ve kültürel kurslarımızı açmaya devam edeceğiz. Açmış olduğumuz kurslarda başarılı olan tüm tutuklu ve hükümlülerimizi kutluyorum” dedi.
İngilizce, satranç ve okuma yazma kursunu başarılı bir şekilde tamamlayan tutuklu ve hükümlülere sertifikaları Fethiye Kapalı Cezaevi İzleme Kurulu Başkanı Avukat Ömer Karayumak, Kurum Müdürü Ahat Çakmak, Kurum Öğretmeni Yücel Savaş, Cezaevi Sosyal Hizmetler Uzmanı Aynur Batu tarafından verilirken 86 yaşında okuma yazmayı cezaevinde öğrenen Hükümlü Ali Kayıkçı'nın sertifikasını ise oğlu Ferudun Kayıkçı verdi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2008 Cumartesi 16:44:28
Güncelleme :23 Ağustos 2008 Cumartesi 16:47:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?