4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

CHP valilik kararını yargıya taşıyor

CHP VALİLİK KARARINI YARGIYA TAŞIYOR

Meclis'te görüşülmesi sırasında çeşitli tartışmalara neden olan Köylere Yardım Yönetmeliği'ndeki değişiklik kararı, Muğla Valiliği'nden geri döndü. İl Özel İdaresi tarafından köylere yapılan yardımların bundan böyle İl Genel Meclisi tarafından yapılmasına yönelik CHP tarafından meclise verilen önerge kabul edilmiş ve AK Parti'nin "Hayır" oyuna karşın CHP ve MHP gruplarının "Evet" oyu ile meclisten oy çokluğuyla geçmişti. Muğla Valiliği Mahalli İdareler Müdürlüğü, Hazine avukatlarının

kararda yaptıkları inceleme ve değerlendirmeler sonrası Muğla Valisi Fatih Şahin'in imzası ile karar yasal gerekçeleri de belirtilerek reddedildi.

Valiliğin red kararı Zeki Köylü Başkanlığında gerçekleşen Muğla İl Genel Meclisi'nin Ağustos Ayı 1. toplantısında değerlendirildi. Meclis'te grubu bulunan partilerin Grup Başkanvekilleri konuyla ilgili görüşlerini dile getirdi. CHP Grup Başkanvekili Akın Üstündağ, kararı İdare Mahkemesine götüreceklerini açıklayarak "Muğla halkının iradesine ipotek koyan bu kararın iptali için idare mahkemesinde dava açacağız. Hazine avukatlarının AB Yerel Yönetimler şartlarını iyi okumaları gerekiyor. Bu karar uluslar

arası sözleşmelere ve yasalara aykırıdır" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Köylü de, Muğla Valisi Fatih Şahin ile bu konu ile ilgili görüşme yaptığını belirterek, "Sayın Vali, Meclis kararının hazine avukatlarının hazırladığı rapor doğrultusunda red edildiğini ve yargı yolunun açık olduğunu belirtti. Muğla'da üst düzeyde bir çekişme olmadığını vurguladı. Sayın valimize tekrar teşekkür ediyorum" diye konuştu.

KARABIYIK OTURUMU TERK ETTİ

Valiliğin red kararının değerlendirilmesi sırasında Meclis Başkanı Zeki Köylü ve CHP Grup Başkanvekili Akın Üstündağ ile AK Parti Meclis Üyesi Saffet Karabıyık arasında tartışma yaşandı. Karabıyık, kendisine söz verilmediği gerekçesiyle oturumu terk etti.

Üstündağ'ın konuşması sırasında AK Parti Meclis üyesi İçişleri Bakanlığının konuyla ilgili yönetmeliğinden örnek verirken, Üstündağ, bunu hukukçuların daha iyi yorumlayabileceğini söyledi. Karabıyık söz istedi ve kendisine söz verilmediği gerekçesiyle tepki gösterdi.

Zeki Köylü de Üstündağ'a hak verip bilimden yana taraf olduğunu söyleyince, Karabıyık da kendisine söz verilmediği gerekçesiyle oturumu terk etti.

CHP VALİLİK KARARINI YARGIYA TAŞIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2010 Salı 16:03:02
Güncelleme :3 Ağustos 2010 Salı 18:56:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?