7
Mayıs
2024
Salı
MUĞLA

CHP'de, 'AKP'ye nüfuz edin' talimatı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Oyan, Muğla’da CHP’li belediye başkanlarına, "AK Parti’ye nüfuz edin" talimatı verdi.

CHP’nin bir süre önce Antalya’da başlattığı "Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı"nın 3.’sü Muğla’da yapılıyor. Aydın ve Denizli belediye başkanlarının da davet edildiği toplantıda, yerel yönetimlerin sorunları ve çözüm önerileri ele alındı. CHP Muğla İl Teşkilatı Başkanı Vecdet Seçer ile Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün’ün ev sahipliği yaptığı toplantıya Denizli, Muğla ve Aydın’dan 63 CHP’li belediye başkanıyla 3 il teşkilatı başkanı katıldı.

İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleriyle devam edecek toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Oyan, ilk toplantının 5-6 Mayıs tarihlerinde Antalya’da, 2.’sinin ise Mersin’de yapıldığını belirterek, "Bugün 3. toplantıyı yapıyoruz. Bu toplantılar biraraya gelmek için dahi önemli" dedi. Oyan, 4. toplantının 11-12 Haziran’da İzmir’de 5 ilin katılımıyla yapılacağını, ardından Ankara ve İstanbul toplantılarının geleceğini ve toplantıların 1.5 ay içinde tamamlanarak, tur bitiminde Temmuz ortalarında Türkiye toplantısına imza atılacağını kaydetti.

Konuşmasında hükümeti de eleştiren CHP Genel Sekreter Yardımcısı Oyan, hükümetin tükeniş çizgisine geldiğini iddia ederek, "AK Parti seçmen kitlesine sırtını döndü. Bizim seçimlerde söylediğimiz gibi oylarını aldığı yoksulun, mağdurun değil, bir avuç zenginin partisi oldu. Şu anda AK Parti ciddi kan kaybı içinde. Kopmalar var. AK Parti’yi sağ bir partinin bölmesini beklemeyelim. AK Parti’ye nüfuz edelim. Ödünç oylarımızı geri alalım" dedi.

AK Parti’nin icraatlarını da değerlendiren Oyan, AK Parti’nin verdiği sözlerin tersine IMF’nin emrine girdiğini ileri sürerek, "Düşük Ücret Ekonomisi"nin kapıda olduğunu savundu. Oyan, "IMF’nın talimatıyla ’düşük ücret ekonomisi’ geliyor. Asgari ücreti düşürme, emekli maaşlarını düşük seviyede eşitleme hazırlığı içindeler. Sağlık hizmetlerinden yeterince yararlanmak için 2. ek sigortalılığı dayatacaklar. Bu arada partizanlığı da elden bırakmıyorlar. Kadrolaşma sürüyor. Yerel Yönetimler Yasası ile özellikle özel idarelerde bu kadrolaşma artacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2005 Cuma 17:59:15
Güncelleme :21 Mayıs 2005 Cumartesi 18:37:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?