4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

CHP'de Gümüş'e güvenoyu

CHP’DE GÜMÜŞ GÜVEN TAZELEDİ

CHP Merkez İlçe kongresinde mevcut başkan Bahattin Gümüş Konakaltı Kültür Merkezinde yapılan Merkez İlçe Olağan Kongresinde yeniden seçilerek güven tazeledi. Tek liste gidilen seçimler sonunda tüm delegelerin oylarını alan mevcut Başkan Gümüş, yeniden göreve seçildi.

CHP Merkez İlçe Kongresine partinin Muğla Milletvekilleri MYK Üyesi Fevzi Topuz, Prof. Dr. Gürol Ergin ve Dr. Ali Arslan, İl Başkanı Süleyman Uslu, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Tufan Doğu, İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Köylü, partili ilçe ve belde belediye başkanları, eski milletvekilleri, il genel meclisi üyeleri, delegeler ve çok sayıda partili katıldı.

Muğla Milletvekili Prof. Dr. Gürol Ergin’in divan başkanlığını yaptığı kongrede konuşan Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Köylü, partiyi iktidarda görmek istediğini belirterek, “Muğla İl Genel Meclisinde 34 yıl sonra tek başına iktidara geldik. İktidarda olmak çok zor. Bu görevde bizlerin motivasyona ihtiyacı var. Gelin meclis toplantılarına katılın, eksikliklerimizi bizlere söyleyin, bizleri ziyaret edin. 2011 seçimlerinde partimizi mutlaka iktidara taşımak zorundayız. Bizlerin katkısı ile alınan zeytin fidanlarının dağıtımından benim haberim bile olmuyor. Bunları siyasi şov haline getirmemek için biz iktidarda olmalıyız” dedi.

Kongrede konuşan CHP Muğla Milletvekili Dr. Ali Arslan, AK Parti iktidarını eleştirerek “Türkiye’de iş başına gelen hükümetler hiç böyle sıkıntılar yaşatmadı. Ülke borç batağının içinde. Kim bu iktidara muhalefet ederse, değişik baskı unsurları ile hemen susturuyorlar. Kimse milletvekili ve belediye başkanlığı gibi hesaplar içinde olmasın. Gelin birlik olalım ve partimizi iktidara taşıyalım” diye konuştu.

AK Parti iktidarının göreve geldiği günden bu yana bütün değerleri özellikle ekonomik değerleri yok ettiğini ifade eden Muğla Milletvekili MYK Üyesi Fevzi Topuz, “Görevimiz gereği ülkenin değişik yörelerine gidiyoruz. Herkes zor durumda. Bizler bunların hesabını iktidara geldiğimizde sormaz isek, vatandaşlar bunların hesabını bizden sorar” diye konuştu.

Muğla İl Genel Meclisinde ilk defa CHP’nin tek başına iktidara geldiğini belirten CHP İl Başkanı Süleyman Uslu’da, “ Daha önce il genel meclisinde iktidar olacağımızı hedef olarak ortaya koymuştuk. İl genelinde yaptığımız iyi bir çalışma ile partimizi mecliste tek başına iktidar yaptık. Şimdi yeni hedefimiz genel seçimde 5 milletvekili çıkarmak. Buna inanırsak başarırız. İl genel meclisinde iktidar olmayı nasıl başardıysak, genel seçim hedefini de yakalarız. Parti içinde uzlaşmaya ihtiyacımız var. Bireysel hedeflerle bazı düşüncelerin ardına saklanamayız. Örgütlenme ile ilgili gerçekten çok sıkıntılarımız var. Hiç birimiz başkasının görev alanına müdahale etmemeliyiz. Herkesin görev alanı farklı. Tüm bu sıkıntıları aşıp partimizi iktidara taşımalıyız. İktidara yakalayabilmemiz için birbirimize güvenmeli ve saygı duymalıyız” dedi.

Yapılan seçimler sonunda tüm delegelerin oylarını alarak yeniden İlçe Başkanlığına seçilen Bahattin Gümüş de yeni dönemde partinin çok başarılı olması için yönetimi ile birlikte çok çalışacaklarını kaydetti.

Seçimler sonunda Bahattin Gümüş’ün başkanlığında oluşan CHP Merkez İlçe Yönetiminde şu isimler görev aldı: Necla Özkan, Arzu Eraltuğ Oymacı, Gülay İnce, Umut Barış Baykara, Düriye Ertuğrul, Fatih Durmaz, Adem Zeybekoğlu, Hayri Bozyer, Uğur Çayan, Kazım Eren, Mesut Demirtaş, Nail Kızıl, Özgür Ekiz ve Erkan Aydın. Seçimler sonunda ayrıca 76 kişilik İl Kongre Delegeleri de belirlendi.

CHP’DE GÜMÜŞ GÜVEN TAZELEDİ
CHP’DE GÜMÜŞ GÜVEN TAZELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2010 Perşembe 17:52:04
Güncelleme :14 Ocak 2010 Perşembe 19:33:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?