4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

CHP'de Uslu güven tazeledi

CHP MUĞLA İL BAŞKANI USLU GÜVEN TAZELEDİ

CHP İl Kongresinde başkanlık için Ula İl Genel Meclisi Üyesi Ümit Karaaslan ile yarışan mevcut İl Başkanı Süleyman Uslu, rakibini büyük bir fark atarak güven tazeledi.

Muğla Atatürk Spor Salonunda gerçekleşen CHP İl Kongresine, CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, Parti Meclisi Üyeleri İlker Karaoğulları ve Berhan Şimşek, MYK Üyesi Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Gürol Ergin ve Ali Arslan, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Köylü, İl Genel Meclisi Üyeleri, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, partili belediye başkanları ile delegeler katıldı.

Kongrenin Divan Başkanlığına Seçilen CHP Grup Başkan Vekili İzmir Milletvekili Kemal Anadol, Muğla ve İzmir illerinin demokratik anlayış olarak Türkiye standartlarının çok üstünde bir il olduğunu ve Türkiye’nin Muğla’ya benzediği zaman çektiği sıkıntılardan kurtulacağını söyledi.

Kongreye katılan konukların konuşmalarının ardından söz alan İl Başkan Adayı Ümit Karaaslan, il başkanlığına seçilmesi halinde kadın ve gençlerin de içinde yer alacağı tüm örgütle görevini en iyi şekilde yapacağını belirterek, “Ben tabandan ve örgütten geliyorum. Bugüne kadar il başkanlığı yapmış herkese teşekkür ediyorum. Ben sürekli çalışmaktan yanayım. Tabanın ön seçim talebi var. Benim almış olduğum siyasi ahlakta ön seçimi öngörüyor. Seçimleri kim kazanırsa kazansın, her şart altında kazanan partimiz olacaktır. Ben hiçbir zaman başladığım bir işi yarım bırakmam ve arkadaşları yalnız bırakmam” dedi.

Son iki yıldır partinin tüm yönetimleri ile iyi bir diyalog kurduğunu ve başarılı çalışmalara imza attıklarını belirten CHP İl Başkanı Süleyman Uslu, “Hedeflerimiz her zaman gerçekçi olmalı. Milletvekilliğinde 6-0 gibi hayali hedeflerle uğraşmamalıyız. Şu anda dört milletvekiline sahip olabilecek bir oy potansiyeline sahip olan partimizin oy oranını daha da arttırarak 5 milletvekilliğini hedeflemeliyiz. Yerel seçimlerde elde ettiğimiz başarı tüm örgütün başarısıdır. Ön seçim konusunda hep kararlı olduk. Ben il içinde ön seçim isteyip de, Muğla dışında bunu unutan bir il başkanı asla olmadım. Tabanımızın ön seçim talebini Sayın Genel Başkanımızın makam odasında bile dile getirdim. CHP’nin örgütlerinin her birinin saygıya, sevgiye ve hepsinden önemlisi güvene ihtiyaçları var. Son iki yılda yönetim kurulunun yarısı yok edilmiş bir il başkanı olarak hep örgütün başarısı için görev yaptım. CHP İktidara geliyor. Bunu yapabilmek için barışa, saygıya, sevgiye ve güvene ihtiyacımız var. Yerel seçimlerde yaktığımız çoban ateşini gelin bu genel seçimde yangına çevirelim” dedi.

CHP İl Kongresinde tüm ilçe başkanlarının verdiği bir önerge ile seçimler öncesi aday belirlemesinin ön seçimle yapılması konusunda genel kurul kararı alınırken, konuşmaların ardından iki liste ile seçimlere geçildi. Seçimlerde 642 delegeden 593’ü oy kullandı. Seçimler sonunda İl Başkanı Süleyman Uslu, oy kullanan 593 delegeden 393’ünün oyunu alırken, Ümit Karaaslan 199 oy aldı. 1 oy geçersiz sayıldı. Mevcut İl Başkanı Süleyman Uslu güven tazeleyerek yeniden il başkanlığına seçildi.

CHP İl Başkanı Süleyman Uslu’nun yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Sebahi Akgün, Şevket Arslan, Radiye Bardakçı, Canan Ercan, Ali Genek, Mehmet Günlük, Mehmet Ali Eren, Nesrin Özalın, Hüseyin Özcan, Fehmi Özsoy, Aslı Öztürk, Aydın Tilkici, Esat Uyar ve Murat Tevfik Ülkü.

CHP MUĞLA İL BAŞKANI USLU GÜVEN TAZELEDİ
CHP MUĞLA İL BAŞKANI USLU GÜVEN TAZELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 10:51:01
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 11:21:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?