22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

CHP'den orman arazileri soru önergesi

Muğla CHP Milletvekili Fevzi Topuz, TBMM'ye verdiği soru önergesinde yanan orman arazilerinin ağaçlandırılacağı yerde, madencilik faaliyetleri başta olmak üzere ormancılık dışı kullanımlara tahsis edildiğini iddia etti.

Topuz, yanan orman arazilerinin durumuyla ilgili Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde, 2B olarak bilinen ve 31.12.1981 tarihinden önce orman niteliğini yitirdiği gerekçesiyle orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin satışı için iki kez düzenleme yapıldığını, ancak bu düzenlemelerin 10'ncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından iptal edildiğini hatırlattı. Topuz önergesinde şöyle dedi:

“Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan incelemelerde, kamuoyunda 2B olarak bilinen orman dışına çıkarılan yerlerin 4 bin 374 kilometrekare olduğu ve bu alanların yalnızca yüzde 5.7’sinde (270 kilometrekare) yapılaşma bulunduğu belirtilmektedir? Bu bilgi doğru mudur? Doğru ise geriye kalan ve yapılaşma olmayan 2B’lerin yüzde 95’inin ağaç dikilerek yeniden ormanlaştırılması olanaklı mıdır? Değilse, nedenleri nedir? Çevre ve Orman Bakanlığı'nın (Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği Eylem Planı) doğrultusunda ağaçlandırdığı 2B alanları var mıdır? Yanan orman alanlarından, ağaçlandırılması yerine madencilik faaliyetleri ormancılık dışı kullanımlara tahsis edilen ya da kiraya verilen orman alanı var mıdır?”

Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 16:29:56
Güncelleme :17 Temmuz 2008 Perşembe 16:35:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?