4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

CHP'li başkana soruşturma

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI ALİ ACAR HAKKINDA SORUŞTURMA İZNİ VERİLDİ

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Muğla'nın Marmaris ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Ali Acar hakkında soruşturma açılması için izin verdi.

Atalay, yapılan bir dizi şikayet sonrasında gelen Mülkiye Başmüfettişi tarafından hazırlanan raporun ardından "Kişisel Ayrımcılık Yapmak, Sindirme ve Korkutma Yöntemleri Kullanmak, Mahkeme Kararlarını Hiçe Saymak ve Belediyeyi Zarara Uğratmak" iddialarıyla ilgili soruşturma açılmasına karar verdi. Soruşturma yapılması için Marmaris Cumhuriyet Savcılığı görevlendirilecek.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar hakkında geçen yıl İçişleri Bakanlığı'na şikayet dilekçeleri gönderilmiş ve Bakanlık'tan müfettiş incelemesi yapılması istenmişti. Yaklaşık üç ay Marmaris'te bulunan İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi yaptığı çalışmanın ardından hazırlanan raporu İçişleri Bakanlığı'na sundu. Bakan Beşir Atalay tarafından incelenen rapor sonrasında Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve 11 belediye görevlisi hakkında soruşturma açılması için izin verildi. Bakanlığın kararında, Başkan Acar ve 11 belediye görevlisinin "Kişisel ayrımcılıkla uygulama yaptıkları, korkutma ve sindirme politikası güttükleri, mahkeme kararlarını uygulamadıkları, yaptıkları yanlış ve yanlı uygulamalar yüzünden belediyeyi zarara uğrattıkları" iddia edildi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay imzasıyla gönderilen ve taraflara tebliğ edilen 30 sayfalık kararda, hakkında Mülkiye Başmüfettişi tarafından inceleme yapılan kişiler için soruşturma izni verildiği ve iznin neden verildiğinin sebepleri açıklandı.

11 KİŞİ HAKKINDA SORUŞTURMA İZNİ

Belediye Başkanı Ali Acar ve ekibi hakkında diğer iddialarla ilgili müfettiş raporlarının da önümüzdeki günlerde tamamlanacağı ve kararın açıklanacağı öğrenildi. Görevi kötüye kullandıkları iddiasıyla hakkında soruşturma açılmasına karar verilen isimler:

Marmaris Belediye Başkanı Muhammet Ali Acar, Marmaris Belediyesi Avukatı Sunay Çevik, Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürü Aslı Tanülkü, Marmaris Belediyesi eski Fen İşleri Müdürü Serdal Argen, Marmaris Belediyesi Hesap İşleri Müdürü Aysel Çelik, Marmaris Belediyesi Ruhsat İşleri Müdürü Zühal Gürbüz,

Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürü Ünsal Paşalı, Marmaris Belediyesi Fen İşleri Görevlisi Atılım Şener, Marmaris Belediyesi Fen İşleri görevlisi Levent Ardıç, Marmaris Belediyesi eski Yazı İşleri Müdürü Ali Osman Onay, Marmaris Belediyesi eski Yazı İşleri Müdürü Apti Gün, Marmaris Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Erkan Ünver.

Aralarında, Türkiye Diyanet Vakfı'na ait işyerinin giriş kapısına iki ATM cihazı yerleştirilmesi ve başka partiden yerel seçimde aday olanların işyerlerinin mühürlenmesi veya yıkılması, haksız ve adalete aykırı yapılan işlemlerin belediyenin 183 bin TL zarara uğratıldığı bildirildi. Kararda ayrıca, belediye tarafından mühürlenen Çağdaş Marmaris Gazetesi'nin yine belediye tarafından satın alınmak istendiği, satın alamayınca keyfi uygulamayla binanın mühürlendiği belirtildi.

Soruşturma izni verilmesine gerekçe gösterilen bazı uygulamalar:

"Diyanet Vakfı'na ait işyerinin girişini kapatacak şekilde ATM konulması ve daha sonra burada bulunan kaldırım düzenlemesinin yapılmaması sureti ile şikayetçinin mağdur edilmesi, bu doğrultuda alınan mahkeme kararlarının uygulanmadığı böylece imar mevzuatına ve ilgili diğer mevzuata aykırı işlem yapıldığının tespit edilmesi.

Hatalı ve hukuka aykırı yapılan mühürlemelerin mahkeme kararları ile sabit hale gelen ve kişisel kusura dayalı eylem ve işlemlerden dolayı belediyenin davaları kaybettiği ve belediyeyi toplam 183 bin 537 TL zarara uğratılması.

Eski belediye başkanı İsmet Karadinç'in oğlunun kuyumculuk yaptığı iş yerinin imara aykırı olduğu gerekçesi ile defalarca mühürleme yapılmasına karşın bu yeri eski başkan Karadinç'in oğlu terk ettikten sonra aynı yere başka firma alınca hiçbir işlem yapılmadığının tespit edilmesi. Son yerel seçimlerde AK Parti'den Belediye Başkan Adayı olan Doğan Tugay'a ait işyerlerine yönelik seçim döneminde Acar'ın talimatıyla 156 bin TL haksız ceza kesildiği ve mahkeme kararlarına uymaması.

Acar'ın, "İhaleye fesat karıştırmak" iddiasıyla Muğla Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasını haber yapan bir televizyona, Anayasa'nın 30. Maddesi'ne aykırı işlemler yapılması. Marmaris Belediyesi tarafından mühürlenen 300 civarındaki işyeri sahibinin mahkemeye giderek haklı çıktığı, belediyenin defalarca tazminata mahkum edildiği ve Acar yönetiminin belediyeyi toplam 183 bin TL zarara uğrattığı belirtilerek soruşturma açılmasına karar verildi.

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI ALİ ACAR HAKKINDA SORUŞTURMA İZNİ VERİLDİ
MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI ALİ ACAR HAKKINDA SORUŞTURMA İZNİ VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 10:12:01
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 17:37:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?