5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

CHP’li başkana suç duyurusu

BAFA BELEDİYE BAŞKANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Bafa Belediye Başkanı Zühra Dönmez, hakkında görevini suistimal ettiği iddiasıyla Milas Cumhuriyet Başsavcılığı ve Milas Kaymakamlığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

Milas’ın Bafa beldesinde yaşayan Dilek Kıyak, CHP’li Bafa Belediye Başkanı Zühra Dönmez hakkında görevini kötüye kullandığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Kıyak, Dönmez’in kendisine oy verdiğini bildiği kişileri kayırarak, başkalarına uygulanmadığı halde, kendisine cezai işlem yaptırımına gidildiğini iddia etti.

Evinin balkon kısmında tadilat yapmak isteyen ancak, belediye tarafından kendilerine gönderilen yazıda 7 gün içinde evin eski haline getirilmesinin istendiğini aktaran Dilek Kıyak, yönetmeliklerin herkes için eşit şartlarda uygulanmadığını savunarak şikayetçi oldu.

Milas Cumhuriyet Başsavcılığı ve Milas Kaymakamlığı’na Zühra Dönmez’in ve Fen Dairesi yetkililerinin görevini suistimal ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğunu açıklayan Kıyak, “Söz konusu dairede mevcut olan balkon kısmında bir takım tadilatlar yapmakta olduğum sırada Bafa Belediye Başkanlığının 11 Temmuz 2011 tarih ve 155 sayılı yazısı tarafımıza tebliğ edildi. Bu yazıya göre 7 gün içinde duvarlarımızı eski hale getirmemiz istenmektedir. Oysa biz belediye başkanı ve fen dairesi yetkililerinden şifaen izin almıştık. Çünkü aynı yerdeki diğer bloklarda aynı şekilde plana aykırı değişiklikler yapılmış idi. Biz binamızdaki yaptığımız değişiklikleri iptal edip binamızı eski hale getirmeye başladık. Ancak aynı mahallede bulunan 3982 ve 3983 parsellerde bulunan Bafa Toplu Konut binalarının çoğunda plan ve projeye aykırı olarak yapılan tadilatlar vardır ve bu duruma belediye başkanı ve fen dairesi yetkililerince göz yumulmaktadır. Bu nedenle belediye başkanı ve fen dairesi sorumlularından şikayetçiyim” dedi.

BAFA BELEDİYE BAŞKANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
BAFA BELEDİYE BAŞKANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2011 Perşembe 15:48:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?