22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

'Çılgın Yenge' oyunu Dalyan'da

Muğla’nın Dalyan Belediyesi Kültür Etkinlikleri içinde Abdullah Şahin Halk Tiyatrosu tarafından Dalyan Cumhuriyet Meydanı’nda oynadığı “Çılgın Yenge” adlı tiyatroyu seyirciler tarafından beğeni ile izlendi.


Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Belediyesi Kültür Etkinlikleri çerçevesinde Abdullah Şahin Halk Tiyatrosu oyuncularının Dalyan Cumhuriyet Meydanı’nda oynadığı “Çılgın Yenge” oyununu Dalyan Belediye Başkanı Suat Tufan, kardeş belediye olan Bulgaristan Parvomay Belediye Başkan Vekili ve Belediye Meclis Başkanı Yulıyan Dimitrov ve çok sayıda Bulgar davetli izledi.


Ünlü Tiyatro yazarı Sadık Şendil’in kadınlar üzerine yazdığı ve Abdullah Şahin’ tarafından yönetilen “Çılgın Yenge” Tiyatro oyununda Türk Sinemasının ünlü ismi Aydan Şener, Türk Pop müzik sanatçısı Soner Arıca’da oyunda yer aldı.
Dalyan Beldesi’nde oynanan tiyatro oyunu hakkında bilgi veren Ünlü Tiyatro Sanatçısı Abdullah Şahin; “Ünlü Yazar Sadık Şendil’in kadınlar üzerine yazdığı 7 Kocalı Hürmüz, Kanlı Nigar ve İstanbul’da kapalı gişe oynayan “Çılgın Yenge” isimli oyunu sahneye koyduk. İlk defa tiyatro denemesi yapan Ünlü Sanatçı Aydan Şener ve Türk Pop Müzik Sanatçısı Soner Arıca’da oyunda yer aldılar. Çok başarılı oyun ortaya koyduklarını gördük. Tiyatromuzda herkesin tanıdığı Muhlis Asan, Ferda Karmur, Fulden Akyürek ve genç oyuncu Ortans Kıvanç rol almaktadır diyen Şahin, Çılgın Yenge tiyatro tarihinin en çok güldüren oyunu olurken, kapalı gişe oynadı.”
Belediye Başkanı Suat Tufan Ünlü Sanatçı Aydan Şener’e çiçek buketi verirken, Ünlü Tiyatro Sanatçısı Abdullah Şahin’e de plaket vererek tiyatro sanatçılarını kutladı.

..
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 14:51:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?