22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Çok beklendi ama gelmedi

Ailesiyle  birlikte Muğla'nın Göcek koylarında yatla mavi tura çıkan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü cuma namazı için siyasiler, yöre halkı ve gazeteciler Göcek Merkez Camii'ne beklendi. Ancak Gül, cuma için Göcek'e gelmedi.

Yıllar önce Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın sık sık cuma namazı kılmak için geldiği Göcek Merkez Camii'nde bu kez Cumhurbaşkanı Abdullah Gül beklendi. Göcek Camii cemaati ve yöre halkı, siyasilerle gazetecilerin cami çevresinde toplanmaları üzerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün cuma namazına geleceğini düşünerek beklemeye başladı.

Göcek Belediye Başkanı CHP’li Recep Şatır da Göcek Camii’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü bekleyenler arasındaydı. Ezanın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül camiye gelmeyince gazeteciler birer birer çevresinden ayrıldı.

Göcek Belediye Başkanı Şatır, “Cumhurbaşkanımız birkaç yıl önce Dışişleri Bakanı olarak Göcek’te tatil yaparken Göcek’e çıkıp cuma namazı kılmıştı. Yine Göcek koylarında tatil yaptığını basından öğrendim. Cuma namazına gelir diye ümit içindeydik. Ancak gelmedi” dedi.

Hemen herkes Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün cuma namazını nerede kıldığını merak ederken, namazdan çıkan cemaat, “Cumhurbaşkanımızın cuma namazı için camiye geleceğini duyduk. Ancak gelmedi. Gelmesini ve birlikte namaz kılmayı çok isterdik” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2008 Cuma 17:00:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?