4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Çöllüoğlu Hanı nihayet kurtuluyor

TARİHİ HANDA RESTORASYON ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan tarihi Çöllüoğlu Hanı'nın restorasyonu için yapılan ihalenin ardından Milas Belediyesi ile Günçe Restorasyon firması arasında yer teslimi gerçekleştirildi.

Milas Belediyesi Ana Hizmet Binası'nda sözleşme imzalandı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, sözleşmenin imzalanması öncesinde yaptığı açıklamada, "Geçen hafta itibariyle Çöllüoğlu Hanı restorasyon işimizi alan firmayla sözleşme imzaladığımı ve bugün itibariyle kendilerine yer teslimi yapılacağını ve böylece sürecin yapılacağını sizlere duyurmuştuk. Bugün bu işlemi yerine getirmek için toplandık" dedi.

Günçe Restorasyon firması sahibi Yücel Günçe ise, "Milas'ta böyle bir hanın restorasyonun tarafımızdan yapılacak olması bizim için gurur verici. 1980 yılında inşaat mühendisi olduğumdan beri eski eser işleriyle meşgul oluyorum, bunların restorasyonunu yapıyorum. Bugüne kadar 52 eski eser işi tamamladım. Şu anda Bursa Ulu Camii'yi, yine Osmangazi Belediyesi'nin Sümbüllü Bahçe Konağı ve çevresindeki binaların restorasyonunu yapıyoruz. Bugüne kadar Kültür Bakanlığı ve Anıtlar Müzeler Genel Müdürlüğü,

Vakıflar Genel Müdürlüğü ve İl Özel İdare Müdürlükleri'ne özellikle Pamukkale bölgesinde çok yoğun işler yaptık" diye konuştu.

Yetkililer, sözleşmenin imzalanmasının ardından Çöllüoğlu Hanı'na gitti. Han içinde açıklamada bulunan Başkan Tokat, "İşin bitirme süresi 600 gün. Ancak buranın restorasyonu için kaynak hazır olduğundan ve yüklenici firmanın deneyimi de göz önüne alındığında bu işin daha çabuk bitirileceği konusunda bir kanaatimiz vardır. Ama bizim için işin bitirilme süresinden çok önemli olan işin iyi olması, aslına uygun olması ve kaliteli olması. Firma bu işi orijinaline uygun yapılacağı konusunda bir güven uyandırmıştır" dedi.

TARİHİ HANDA RESTORASYON ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 23:35:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?