4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Çomakdağlılar valilikte

ÇOMAKDAĞLILARDAN VALİ ALTIPARMAK’A ZİYARET

Muğla’da kültürünü en iyi koruyan ve yaşatan köylerden birisi olan Milas ilçesine bağlı Çomakdağ köy muhtarı ve ihtiyar heyeti Muğla Valisi Ahmet Altıparmak’ı ziyaret etti. Ziyarette, yöresel kıyafetleriyle Çomakdağlı kadınlar da hazır bulundu.

Aynı heyet içinde yer alan 5 yaşındaki ve oyuncak bebek görünümündeki Saniye Meryem isimli küçük kız, basın mensuplarının da ilgi odağı oldu. Köy muhtarı Yaşar Yılmaz, köyün sorunları ve köylülerin istekleriyle ilgili bir dosyayı da Vali Altıparmak’a verdi. Bu sorunlar arasında, Çomakdağ köyünde kültür ve turizm amaçlı olarak inşaatına başlanan ve içinde sergi salonu ile köye gelen misafirlerin konaklayabileceği misafirhanenin de bulunduğu, inşaatı yarım kalan proje de bulunuyor.

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, Muğla ve yöresinin kültürel zenginliği içersinde, Çomakdağ’ın önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Çomakdağ köyünün yöresel kültürel zenginliği, gerek ülke çapında, gerekse dünya genelinde tanınıyor. Yaşayan, kabul görmüş bir kültür var orada. Çomakdağlı zaten kendi kültürüne sahip çıkmış. Biz de bunun yolunu açacağız. Böyle zengin potansiyeli olan yerde, bir sergi salonuyla, köye gelenlerin konaklayabileceği bir binaya ihtiyaç vardı. Köy muhtarlığı da böyle bir projeye başlamış bulunuyor. Valilik olarak imkanlarımız ölçüsünde bu binanın tamamlanması için, gereken desteği sağlayacağız” dedi.

Vali Altıparmak, Çomakdağ’da yapılacak olan köy düğününe de, eşiyle birlikte katılma sözü verdi. Çomakdağ köyünde üretilen “Bez bebek” projesiyle ilgili görüşlerini de dile getiren Vali Altıparmak, “Bu bebekler, yöresel kültürün bir yansıması. Yurt içi ve yurtdışındaki fuarlara götürmek suretiyle, kültürümüzü tanıtıp yurttaşlarımıza destek olacağız” şeklinde konuştu.

ÇOMAKDAĞLILARDAN VALİ ALTIPARMAK’A ZİYARET
ÇOMAKDAĞLILARDAN VALİ ALTIPARMAK’A ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 12:00:04
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 12:25:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?