22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Çöp sorununa çözüm aranıyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde çöplük alanında yaşanan patlama, ilçenin katı atık depolama sorununu yeniden gündeme getirdi.

Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, çöplükte ıslah çalışmasının yapıldığını belirterek "Islah çalışması yapmak zorundayız. Vahşi depolamada bunlar olağan şeylerdir. Yapmak istediğimiz katı atık depolama alanı konusunda bazı vatandaşlarımızın itirazı nedeni ile sonuca gelmekte zorlanıyoruz" dedi.


Bodrum çöplüğünde saat 15.00 sıralarında bir patlama meydana gelmiş ve ardından yangın çıkmıştı. Yaşanan patlama ve katı atık depolama alanı konusunda bir açıklama yapan Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, "Katı atık depolama alanı olarak vahşi depo alanı olarak kullanmakta olduğumuz, sadece Bodrum Belediyesi değil 4 -5 belediyenin de katı atığını attığı alanda ıslah çalışması yapılmaktadır. Bunu yapmak zorundayız. Sizin de tespit ettiğiniz yerde çalışma, bir ıslah çalışmasıdır. Vahşi depolamada bunlar olağan şeylerdir. Islah alışması ile bunu gidermeye çalışıyoruz. Yapmak istediğimiz katı atık depolama alanı, bazı vatandaşlarımızın itirazı olması nedeni ile sonuca gitmekte zorlanıyoruz. Konu, belediyeler birliği tarafından projelendirme safhasında" dedi.


Belediye Başkanı Ağan, Ortakent mevkiindeki Yakaköy çevresinde yaklaşık 75 dönüm alan üzerine yapılması düşünülen katı atık depolama alanının yer seçiminin ilgili bakanlıkça yapıldığını kaydetti. Başkan Ağan, "Yerin tahsisi konusu ormandan istenmiştir. Planda da onaylı vaziyettedir. Kuruldan ön izinler alınmıştır. Buna rağmen yer seçimi ile ilgili itirazlar devam etmektedir. Ama biz de çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Proje konusu bittikten sonra maddi durum söz konusu olacaktır. Bunu sadece belediyelerin imkanları ile yapmak çok zor. Hükümetimiz tarafından desteklenmesi gerekiyor. Altyapı birliği kanalı ile yapılabilir. Valimizin böyle bir konuşması da var çözüme yönelik. Burada proje konusu bittikten sonra uygulama aşamasında yarımadadaki belediyelerin, birliğin ve diğer kamu kurumlarının katkıları ile bu katı atık depolama alanının bitirmemiz lazım. Sadece belediyelerin çözeceği konu değildir. Umarım bir an önce uygulamaya geçilir ve bu sorunları bir daha konuşmayız" diye konuştu

iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 02:56:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hazal ergin IP: 85.99.44.xxx Tarih : 6.04.2008 12:08:37

biz size ne soruyoz sizin verdiğiniz cevaba bi bakın.lütfen işinizi doğru yapın.insanların bilgiye ihtiyacı var