4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Copla dövüp kızgın şişle dağladı

POLİS BABADAN OĞLUNA ACIMASIZ İŞKENCE

Giresun'da görev yapan polis babanın işkenceyle hastanelik ettiği oğlunu Fethiye'ye getiren annenin anlattıkları duyanları dehşete düşürdü. Üç yıl önce Fethiye'de görev yapan evli ve iki çocuk sahibi polis memuru Mehmet A. (36), evli bir kadınla ilişkisi olduğu ortaya çıkınca kadının kocası tarafından üstlerine şikayet edildi. Bir şekilde etrafa duyurulmayan olay nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan polis memuru, başka bir suç soruşturmasına da adı karışınca Muğla'ya atandı. Eşi ve biri 11 diğeri 3 yaşında iki çocuğunu Fethiye'de bırakan polis memuru, evli olan sevgilisiyle birlikte Muğla'da yaşamaya başladı.

Bu sırada eşi Fatma A.'ya (31) da boşanma davası açan polis memuru Mehmet A. vekaleti geçiçi olarak kendisinde bulunan çocuklarını yanına almayarak annelerinde bıraktı. Bir süre daha evli sevgilisiyle Muğla'da yaşayan polis memuru Mehmet A., eşinin kendisinden nafaka isteyeceğini öğrenince boşanma davasının duruşmasına bir gün kala Fethiye'ye gelerek resmi polis aracı ve iki polisle birlikte çocuklarını aldı. Çocuklarını Muğla'ya götüren polis memuru, anne Fatma A.'ya çocuklarını göstermedi.

Polis memuru, 2009 yılı sonunda Giresun'a tayin edildi. Burada Hassas Bölgeleri Koruma Müdürlüğü'nde görevlendirilen Mehmet A., biri 13 diğeri 5 yaşındaki iki oğlunu da yanına aldı. Yine çocukları annelerine göstermeyen polis baba, geçen hafta Fethiye 3. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davadan sonra eşinden boşandı. Mahkemeden çıkar çıkmaz telefonu çalan anne hayatının en kötü haberlerinden birini aldı.

POLİS BABADAN OĞLUNA ACIMASIZ İŞKENCE

Polis memuru eşinden boşanan anne, mahkemeden hemen sonra aldığı telefonla şoka girdi. Giresun Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'nde görevli bir polis memuru olarak kendini tanıtan bir kişi, anne Fatma A.'ya büyük oğlu H.A.'nın babası tarafından dövülerek hastanelik edildiğini söyledi. Maddi durumu kötü olan anne, komşularının yardımıyla hemen yola çıktı ve ertesi gün Giresun Devlet Hastanesi'ne ulaştı. Burada oğlunun vücudunu morluklar içerisinde gören anne Fatma A., büyük şok yaşadı. Oğlunun

sosyal hizmetlere verilmemesi için mücadele eden anne, resmi işlemlerin ardından çocuğuyla birlikte Fethiye'ye geldi.

İŞKENCE FETHİYE'DE ORTAYA ÇIKTI

Oğlunu yanına alarak Fethiye'ye getiren anne Fatma A., burada onun anlattıklarını duyunca ikinci bir şok daha yaşadı. Babası tarafından coplandığını, kızgın demirle şişlendiğini ve dövüldüğünü anlatan H.A. hâla yaşadıklarının korkusuyla kimseyle görüşmek istemedi. Başına gelenleri anlatan H.A., şunları söyledi: "Kardeşimi dövdüğüm için babam beni dövdü. Bacaklarıma copla vurdu, kızgın demirle bacaklarımı yaktı. Çok defa dövdü beni ve döverken de şerefsizlerin annesi olmaz dedi. Ellerimde çatlaklar var. Gözümü yüzümü korurken oldu. Babam polis."

OĞLUMU KUM TORBASI NİYETİNE DÖĞMÜŞ

Anne Fatma A. ise eşinden ayın 12'sinde boşandıklarını belirterek şöyle konuştu: "45 dakika sonra Giresun Emniyet Müdürlüğü'nden biri beni aradı, çocuğumun copla dövüldüğünü, kızgın şişle dağlandığını ve gidip almam gerektiğini söylediler. Gitmezsem sosyal hizmetlere verilecekmiş hemen gittim. Hastaneye ilk gittiğimde çocuğum daha kötüydü görenler bakıp ağlıyordu. Babası başka bir kadınla beraber, onun dolduruşuyla oğlumu kum torbası niyetine dövmüş. İnşaat demirini kızdırıp bacaklarına sürmüş çıkan sesi duyuyormusun demiş. Giresun'da polisler olayın duyulmaması için olayı örtbas ettiler."

Öte yandan, evli polis memuruyla birlikte yaşayan Gülcan Ü. adlı kadının eşinin de Fethiye 3. Asliye Hukuk Mahkemesine boşanma davası açtığı öğrenildi.

POLİS BABADAN OĞLUNA ACIMASIZ İŞKENCE
POLİS BABADAN OĞLUNA ACIMASIZ İŞKENCE
POLİS BABADAN OĞLUNA ACIMASIZ İŞKENCE
POLİS BABADAN OĞLUNA ACIMASIZ İŞKENCE
POLİS BABADAN OĞLUNA ACIMASIZ İŞKENCE
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 14:32:02
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 22:35:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?