4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Çöplüğe erken müdahale sistemi

ÇÖPLÜĞE ERKEN MÜDAHALE SİSTEMİ

Vahşi depolama yapılan Milas şehir çöplüğüne kurulan sistem sayesinde daha önceki yıllarda günlerce süren yangınların önüne geçildi.

Hafta sonu yaşanan ve bölgede etkili olan şiddetli rüzgarın da etkisiyle büyümesi muhtemel yangın, erken müdahale sistemiyle ilk dakikalarda söndürüldü.

Vahşi depolama yapılan Milas şehir çöplüğünde geçtiğimiz yıl kurulan sistem sonuçlarını gösterdi. Hafta sonu yaşanan ve bölgede etkili olan şiddetli rüzgarın da etkisiyle büyümesi muhtemel yangın, erken müdahale sistemi sayesinde kısa sürede söndürüldü.

Önceki yıllarda atık alanında biriken metan gazının sıkışması sonucu şehir çöplüğünde meydana gelen yangınlar günlerce sürüyordu. Zaman zaman ormanlık alana da sıçrayan yangınlar bugüne kadar binlerce TL’lik maddi zarara yol açtı. Yangınlarda, söndürmede ve ayrıştırma işlemlerinde kullanılan araçlar zarar görmüş bazı işçiler de yaralanmıştı.

Geçtiğimiz yıl Milas Belediyesi tarafından atık alanına yerleştirilen sistem hafta sonu çıkan yangının felakete dönüşmesini engelledi. Sıcak havanın metan gazıyla birleşmesi sonucu çıkan yangını fark eden ayrıştırma işçileri sistemi kullanarak alevleri büyümeden söndürdü. İtfaiye ekiplerinin takviye olarak geldiği alana inceleme için Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da geldi.

Geçtiğimiz yıl kurulan sistemin işe yaradığını görmekten mutlu olduğunu ifade eden Tokat, “Bu sistemi geçtiğimiz yıl kurmuştuk. Sizler de biliyorsunuz bir yangınımız bir hafta sürdüğü oldu. Alanda çöp atıkları bulunması nedeniyle metan gazı içten içe yanıyor. Bu da yangına müdahaleyi zorlaştırıyordu. Aldığımız sonuç sevindirici” dedi.

ÇÖPLÜĞE ERKEN MÜDAHALE SİSTEMİ
ÇÖPLÜĞE ERKEN MÜDAHALE SİSTEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2010 Cumartesi 19:52:02
Güncelleme :21 Ağustos 2010 Cumartesi 21:29:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?