4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Cousteau'nun heykeli dikilecek

FRANSIZ DENİZCİ KAPTAN COUSTEAU'NUN HEYKELİ ÖREN'E DİKİLECEK

Ünlü Fransız denizci Kaptan Cousteau'nun heykeli Ören Belediyesi tarafından Gökova Körfezi'nde denizin içine dikilecek.

Ören Belediye Başkanı Kazım tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Kaptan Cousteau tarafından söylediği iddia edilen ''Dünyanın bütün denizlerini gördüm eğer Dünyada bir cennet arıyorsanız işte o cennet Gökova körfezi'dir'' sözünün kendisine ait olduğunun Fransa'da bulunan Kaptan Cousteau Vakfı tarafından onaylanmasının ardından ünlü denizcinin heykeli Ören'de deniz içine oluşturulacak olan kaidenin üzerine dikilecek.

Bir süreden bu yana Paris Türkiye Büyük Elçiliği aracılığıyla yapılan görüşmelerden olumlu sonuçlar çıktığını kaydeden Ören Belediye Başkanı Kazım Turan, amaçlarının Fransa ve Türkiye arasında bir gönül bağı oluşturmak olduğunu kaydederek; ''Çalışmamızı tamamladıktan sonra inanıyorum ki dünyanın gözü Türkiye ve Ören'e çevrilecek'' dedi.

Yapılacak olan heykelin deniz içine dikilmesini planladıklarını kaydeden Başkan Turan; heykelin boyunun 1.85 cm olacağını, heykelin altına ise Türkçe, Fransızca ve İngilizce olarak Kaptan Cousteau'nun ''Dünyanın bütün denizlerini gördüm eğer Dünyada bir cennet arıyorsanız işte o cennet Gökova Körfezi'dir'' sözü yazılacağını kaydetti.

Başkan Turan yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

''Dünya denizlerinde büyük araştırmalar yapmış, belgeselci, büyük kâşif, Fransız Kaptan Cousteau'nun Gökova Körfezi için söylediği iki tane önemli söz var. İlk sözü dünyada en fazla balık çeşidine sahip ender denizlerden bir tanesi Gökova'dır. İkincisi ise dünyada cenneti arıyorsanız Gökova’dır. Bende bunu resmileştirmek üzere Fransa Paris başkonsolosluğumuzla temasa geçmiştim. Onlarda Kaptan Cousteau Vakfı yetkilileriyle temasa geçmişler. Bu vakfın başkanı da ünlü denizcinin torunuymuş ve bu sözün dedesine ait olduğunu doğrulayarak yapılacak olan çalışmadan çok memnun olduklarını belirtmişler. Bizde Ören Belediyesi olarak Gökova körfezi için böyle önemli sözler söyleyen Kaptan Cousteau'nun heykelini hemen Ören'in içinde Denizin içine kayalıkların üzerine dikmeyi planlıyoruz. Fransız yetkililerden beklediğimiz ise üst düzey yetkililerin açılışımıza katılmalarıdır. Yapacağımız çalışmada Kaptan Cousteau'nun rahmetli olduktan sonra kendisi için yapılan bir anı olacak diye düşünüyorum”

FRANSIZ DENİZCİ KAPTAN COUSTEAU'NUN HEYKELİ ÖREN'E DİKİLECEK
FRANSIZ DENİZCİ KAPTAN COUSTEAU'NUN HEYKELİ ÖREN'E DİKİLECEK
FRANSIZ DENİZCİ KAPTAN COUSTEAU'NUN HEYKELİ ÖREN'E DİKİLECEK
İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2010 Çarşamba 16:10:00
Güncelleme :29 Eylül 2010 Çarşamba 18:39:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?