6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

'Cüce efe' muradına erdi

Aydın'ın Çine İlçesi'nde oturan 1 metre 10 cm uzunluğundaki 'Efe' lakaplı Ergün Ağır, 10 yıllık mücadelesi sonunda muradına erdi. Muğla'nın Milas İlçesi'ne bağlı Akkovanlık Köyü'nde oturan 22 yaşındaki Dilek Tığ ile nişanlanan Ağır, kız bulmasında kendisine yardımcı olan herkese teşekkür etti. 

Evlenmek istediği için Aydın'daki yerel gazetelerin yanı sıra birçok ulusal kanalın programlarına katılarak ünlülerden yardım isteyen Ergün Ağır, sonunda emeline ulaşarak nişanlandı. Ağır ve Tığ ailesi arasında yapılan dün akşamki mütevazı nişan törenine aile dışından kimse davet edilmezken, nisan ayı içerisinde yapılacak düğün törenine Esra Ceyhan, Gökhan Güney ve birçok ünlünün davet edileceği bildirildi. 

Boyu kısa olduğu için oğluna 10 yıldır kız aradığını ancak bir türlü oğluna uygun kız bulamadığı için Ergün'ün mürüvvetini bu güne kadar göremediğini belirten baba Mehmet Ağır, "Ergün 4 çocuğumdan en küçüğü. Diğer çocuklarımı 20 yaşına gelince evlendirdim. Ancak Ergün'ün boyuna uygun kız bulamadığımız için 12 yıldır evlendirememiştik. Bu güne kadar çalmadık kapı bırakmadım. Ancak bir türlü uygun kızı bulamadık. Şu düğünü yapsam artık gözüm arkamda kalmayacak" dedi. 

Hayatının en mutlu gününü yaşadığını belirten Ergün Ağır ise, "Televizyon ve gazetelerde yaptığım onca duyuruya rağmen boyuma uygun kızı bulamayınca tam ümidimi kesmek üzereydim. Geçtiğimiz hafta gelen bir haber üzerine yeniden doğdum. Dilek'i ilk gördüğüm anda aşık oldum. Artık Rabbim'den en büyük dileğim olan Dilek'e kavuştum. Kız bulmamda bana yardımcı olan başta Esra Ceyhan ve Gökhan Güney olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Çine'de kendisine ait 'Efe'nin Yeri' isimli çay ocağını işleten ve daha önceden kendisiyle evlenecek kıza bir ev, 10 dönüm tarla ve 50 koyun vereceğini söyleyen Ergün Ağır, evlenmek için istettiği kızlar tarafından "İşyerin yok, sen bana bakamazsın" cevabı alınca önce kendine bir çay ocağı açtığını dile getirdi. 15 yıldır çaycılık yapan Ağır, hayatın yalnız çekilmediğini, nişanlısı Dilek'i sultanlar gibi yaşatacağını söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2006 Pazartesi 15:03:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?