15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Dalaman'a Hollandalı misafir

Dalaman Belediyesi ile Hollanda’nın Rotterdam Charlois Belediyesi tarafından yürütülen “Kültürel Değişim Projesi” kapsamında Rotterdam Belediye Meclis Üyesi Zeki Baran başkanlığında 5 İlköğretim öğrencisi ve 3 öğretmeden oluşan ilk Hollanda heyeti bir dizi incelemede bulunmak üzere Dalaman’a geldi.

Dalaman’a gelen misafir öğretmen ve öğrenciler Belediye Başkanı Beyhan Korkut, Atakent ve Karaçalı İlköğretim Okulu Müdürleri, belediye personeli ve öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı. Karşılama töreninde Karaçalı İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibi hazırladıkları gösteriyi sundu.

Kültürel Değişim Projesi’ne önderlik eden Rotterdam Meclis Üyesi Zeki Baran, Dalaman gezileriyle ilgili olarak şunları söyledi: “Bu proje Dalaman Belediyesi ile Hollanda’nın Rotterdam Charlois Belediyesi ortak bütçe ile eşit şartlarda destek vererek başlattılar. Rotterdam’da ilk defa gerçekleşen bu etkinliğe Hollanda’da 60 Hollandalı aile başvurdu. Buraya gelen öğrenciler kura çekimi sonucu belirlendi. Dalaman’da bu öğrenciler belirlenen Türk öğrencilere misafir olacaklar. Onlarla beraber yatıp kalkıp okula beraberce gidip, derslere girecekler. Burada 8 gün kalacak olan öğrenciler Dalaman’da beraber kaldıkları 6 öğrenci ile beraber Rotterdam’a dönecekler. Orada da aynı şekilde Türk öğrenciler misafir olacak” dedi.

İki belediye arasında yürütülen bu projeye çok önem verdiklerini açıklayan Dalaman Belediye Başkanı Beyhan Korkut da, “Dalamanın çocuklarına ve gençlerine Avrupa’da pencere açabilmek daha önemli. Bu çalışmaları daha da genişleteceğiz. Asıl hedefimiz Rotterdam Büyükşehir Belediyesi ile beraber yapacağımız Gençlik Merkezi’dir. Şu anda bu projemiz gerçekleşme aşamasındadır. Her şey Dalaman için diyorsak çocuklarımız içinde çok şey yapmak için çalışmalıyız” diye konuştu.

Bu arada; Dalaman Sahilleri’ni ve Fethiye’yi gezecek olan Hollanda heyeti, Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz, Milli Eğitim Müdürü Vekili Necdet Şen ve Dalaman Belediye Başkanı Dr. Beyhan Korkut’u ziyaret edecek. Türkiye’de kaldıkları süre içersinde derslere de girecek olan misafir öğrenciler; tekne turları, okul ve köy gezilerine katılacak. ci grubu Salı günü beraber kaldıkları öğrencilerle beraber okullarda derslere girecekler. Son olarak Marmaris’i görecek olan Hollandalı öğretmen ve öğrenciler; Cuma günü Türkiye’den ayrılacak.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 16:12:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?