15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Dalaman'da satranç turnuvası

Dalaman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen satranç turnuvasında Dalaman birincisi belirlenecek.

Düzenlenen yarışmada il üç sırayı alan satranççılar, Muğla’da düzenlenecek olan Satranç İl Birinciliği yarışmasında Dalaman’ı temsil etmeye hak kazanacak.

Üç gün boyunca Dalaman Belediyesi Kültür Merkezi’nde devam edecek olan turnuvanın sonucunda dereceye giren oyuncular, Muğla’da düzenlenecek olan İl Birinciliği yarışmasında Dalaman’ı temsil etmeye hak kazanacaklar. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen turnuvaya Özel Burç Meltem İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Atatürk İlköğretim Okulu, Atakent İlköğretim Okulu, Karaçalı İlköğretim Okulu ve Anadolu Lisesi’nden seçilen öğrenciler katılacak. Bugün saat 10.00’da Dalaman Belediyesi Kültür Merkezi’nde başlayacak olan turnuva 6 Kasım günü sona erecek.

Satranç oyununun beyni geliştiren bir spor olduğunu belirten Dalaman İlçe Milli eğitim Müdürü vekili Necdet Şen “Bu sene düzenlediğimiz turnuvaya sadece altı okulumuzdan öğrencilerimiz katıldı. Önümüzdeki senelerde tüm okullarımızın katılımı ile turnuvalar düzenleyeceğiz. Öğrencilerimize satrancı sevdirmek için çalışmalar yapacağız” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 12:09:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?