22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Dalyan'a kardeş belediye jesti

Ortaca İlçesine bağlı Dalyan Belediyesi’nin kardeş belediyesi olan İstanbul Bahçelievler Belediyesi tarafından yapılan çok amaçlı kardeşlik parkı, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal ve Dalyan Beldesi Belediye Başkanı Suat Tufan tarafından açıldı. Kardeşlik Parkı’nın açılışından sonra 75 kişiden oluşan Bremen Gençlik Senfoni Okestrası’nın konseri yoğun ilgi gördü.


Kardeşlik Parkı’nın açılışından önce Dalyan Haludun Tınaztepe Turizm Otelçilik Meslek Lisesi Halk Dansları ekibi gösteri sundu. Dalyan Belediye Başkanı Suat Tufan, İstanbul Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ve Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal’ın konuşmalarının ardından Kardeşlik Parkı açıldı.
Dalyan Beldesi’nin kardeş belediyesi olan İstanbul Bahçelievler Belediye Başkanlığı tarafından çok amaçlı Kardeşlik Parkı yaklaşık 8 bin metre kare üzerine kurulurken, içinde jimnastik aletlerinin bulunduğu spor alanı, çocuk oyun alanı, basketbol ve voleybol sahası, masa tenisi sahası, koşu pisti ve halkın gönlünce dinlenebileceği havuz ve oturma yerlerinden oluşuyor.


Çok amaçlı Kardeşlik Parkı’nın açılışında konuşan Dalyan Belediye Başkanı Suat Tufan; Kardeş Belediyeleri İstanbul Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’na jestinden dolayı teşekkür ederek “Sayın Başkanımız beldemize geldiğinde ‘Buraya güzel bir park yapabiliriz’ demişti. Ve ekibini buraya getirerek dediğini yaparak bizleri çok mutlu etti. Halkım adına kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.


İstanbul Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu; “Her şey paylaşınca güzel olur. Biz de Bahçelievler Belediyesi olarak kardeş Dalyan Belediyesi’ne bir şeyler yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sevgi vardır; paylaşıldıkça çoğalır, üzüntü de paylaşıldıkça azalır. Bir şeyi hiç kimse ile paylaşmadığın müddetçe hiç bir şey ifade etmez. Dalyan Belediye Başkanı Suat Tufan geçen sene bizleri buraya davet etmişti. Bahçelievler olarak ‘Dalyan Beldesi’ne katkımız olsun’ diyerek çok amaçlı kardeşlik Parkı’nı yapmağa karar verdik. Görüldüğü gibi Tük Dalyan’lıların ve buraya gelen yerli ve yabancı turistlerin faydalanabileceği bir park yaptık” dedi.


Kardeş Belediye Bahçelievler Belediyesi’nin yaptığı bu jest sayesinde Dalyan’ın çok önemli bir ihtiyacının giderildiğini belirten Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal da Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Derelioğlu’na teşekkür etti.


Yapılan konuşmaların ardından parkın açılış kurdelesi protokol üyeleri ve törene katılan vatandaşlarca kesildi. Kaymakam Mustafa Gürdal Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’na teşekkür plaketi verdi.


Türkiye’nin çeşitli yerlerinde konserler vermek için yola çıkan Almanya’nın 75 kişiden oluşan Bremen Gençlik Senfoni Orkestrası tarafından açılışın ardından davetlilere konser verdi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2008 Pazartesi 18:17:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?